Închide

Rata de infectare crește continuu în Cluj-Napoca, azi a ajuns la un nou record istoric

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 12, 2021 2 2717

Rata de infectare crește continuu în Cluj-Napoca, azi a ajuns la un nou record istoric, 10,7 cazuri la mia de locuitori, după ce ieri a depășit pragul de 10 cazuri la mie, adică 1 la sută.
E vorba de o incidență de 10,7 cazuri la mie în Cluj-Napoca, adică peste 3.600 de cazuri active doar în oraș, depistate în ultimele 14 zile. În județ numărul cazurilor active e azi de 6.300, adică o rată de infectare de 8,33 la mia de locuitori, printr cele mai ridicate din țară.
Să precizăm că e de așteptat ca azi numărul cazurilor de infecție depistate în județ, de la debutul pandemiei până în prezent, să depășească pragul de 70.000. Clujul a fost până ieri județul din țară cu cele mai multe cazuri de infecție depistate, de la debutul pandemiei până în prezent; ieri numărul infecțiilor depistate în Cluj a fost depășit ușor de cel din Timiș, cu câteva zeci de cazuri. Să menționăm, până acum în Cluj au fost procesate trei sferturi de milion de teste de depistare a infecției.

Mai menționăm, în urmă cu o săptămână rata de infectare era în Cluj-Napoca de 8,16 cazuri la mie – o creștere cu două procente și jumătate în șapte zile.

2 comentarii

  1. Tot popularizați rata de infectare, dar cursurile la unele facultăți de ce se țin fizic? Studenții sunt vaccinați, dar se pot îmbolnăvi.Cine răspunde de sănătatea lor?

Scrie un comentariu

Articole similare