Închide

RAR închide 14 service-uri din Cluj, dă amenzi de 12.000 euro

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 05, 2017 1 968

Nu mai puțin de 14 service-uri auto ce funcționau ilegal în Cluj au fost închise după un amplu control al inspectorilor de la Registrul Auto Român, într-o campanie națională ce a închis în total în țară peste 200 de astfel de service-uri fără autorizație de funcționare.

În total RAR a dat la Cluj 19 amenzi, în valoare totală de 57.000 lei, adică 12.600 euro, conform datelor transmise de instituție la solicitarea actualdecluj.ro. Un număr de 14 service-uri au fost închise iar activitatea altuia a fost suspendată.

Departamentul Supraveghere Piață al Registrului Auto Român a închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizație de funcționare. Măsura a fost luată după un control făcut de inspectorii Registrului la 655 de societăți din toată țara. RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu și-au menținut condițiile inițiale de autorizare. Acestea își vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate. RAR atrage atenția posesorilor de mașini să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană, deoarece acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate.

În total amenzile date în țară ajung la aproape 600.000 lei.

  • Un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare