Închide

Raport: mai bine de jumătate din tranzacțiile imobiliare din Cluj se fac cu bani cash, fără credit, în contextul în care Cluj-Napoca e cea mai scumpă piață imobiliară din țară

Economie by Actual de Cluj - sept. 05, 2022 0 597

Mai bine de jumătate din tranzacțiile imobiliare din Cluj se fac cu bani cash, fără credit, în contextul în care Cluj-Napoca e cea mai scumpă piață imobiliară din țară.

Un raport Collier’s publicat azi arată că în Cluj un procent de 48% din tranzacțiile imobiliare se încheie cu bani împrumutați – respectiv 52% sunt plătite cu bani cash, în Cluj. Sore comparație media națională este ca 44% din tranzacții să fie efectuate cu credit, în prima jumătate a acestui an, arată raportul. Anul trecut un procent de 45% dintre tranzacțiile înregistrate la nivel național s-au făcut cu credit. Să menționăm că în Cluj procentul tranzacțiilor în care se plătește cu bani cash a crescut în primul semestru față de aceeași perioadă a anului trecut, 52% în primul semestru față de 47% în aceeași perioadă a anului trecut.

Județul Cluj este în top în ceea ce priveşte scăderea numărului celor care contractează credite pentru a cumpăra locuinţe, 48% dintre tranzacţiile imobiliare fiind încheiate cu bani împrumutaţi în prima jumătate a anului, faţă de 53% anul trecut. În top urmează Timişoara – cu 48% dintre imobile cumpărate cu credit, faţă de de 50% anul trecut, notează raportul. La nivel naţional media este de 44%.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu