Închide

Raport: Institutul de Transplant Renal din Cluj, pe buza falimentului în urmă cu un an, anunță că a redus datoriile la un sfert

SănătateTop News by Actual de Cluj - dec. 21, 2018 0 289

Institutul clinic de urologie și transplant renal din Cluj, aflat în urmă cu un an pe buza falimentului după ce a fost ani de zile căpușat de fostul său manager Mihai Lucan – cercetat penal în urmă cu un an pentru delapidare – anunță azi că și-a redus la un sfert datoriile, ba are și bani de investiții.

Raportul arată că a crescut numărul de externări, ceea ce a făcut posibilă creșterea contractării de bani de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Cluj, cu 52,5%, în vreme ce numărul externărilor – deci al pacienților îngrijiți – a crescut cu o treime. Datoriile s-au redus de la aproape două milioane de lei la aproximativ o jumătate de milion, mai arată raportul. Numărul pacienților tratați a crescut de la 2004 anul trecut la 2.712 în acest an iar numărul transplantelor renale a crescut și el semnificativ, de la 55 la 64 diferența fiind, cu două excepții, transplanturi de la donatori vii. „Cea mai importantă investiție a fost un turn de video endourologie de înaltă performanță, care permite creșterea acurateței procedurilor urologice endoscopice. Necesitatea achiziționării acestuia a fost justificată de faptul că marea majoritate a pacienților au nevoie de o intervenție chirurgicală endoscopică. Endoscopia de înaltă rezoluție permite urologului să realizeze un diagnostic intra operator și un tratament chirurgical cu o mult mai mare precizie, reducând astfel rata complicațiilor ce pot duce la creșterea perioadei de spitalizare sau a duratei de recuperare postoperatorie” arată raportul în lista investițiilor făcute în acest an.

ICUTR funcționează ca instituție din 26 octombrie 2000, în subordinea Ministerului Sănătății. Are 75 de paturi, dintre care 65 în saloane și zece în secția de terapie intensivă.

2018 12 18 Raport de Activitate Al ICUTR by actualdecluj on Scribd

Cum arăta situația la ICUTR în urmă cu un an:

Managerul Institutului de Transplant Renal, fost colaborator al lui Lucan: „Aproape tot personalul de la institut a fost obligat să lucreze şi la clinica privată Lukmed. Era o formă de sclavie modernă”

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu