Închide

Managerul Institutului de Transplant Renal, fost colaborator al lui Lucan: „Aproape tot personalul de la institut a fost obligat să lucreze şi la clinica privată Lukmed. Era o formă de sclavie modernă”

SănătateSinteză știri locale by Actual de Cluj - dec. 30, 2017 0 2932

Actualul manager al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj (ICUTR) vorbeşte despre „era Lucan” şi spune că personalul de la institutul de stat a fost obligat să lucreze şi la clinica privată Lukmed, notează Adevărul. Managerul Silviu Moga a lucrat aproape 15 ani cu medicul Mihai Lucan, acuzat acum de delapidare.
Dosarul medicului Mihai Lucan a pornit de la sesizările depuse de deputatul USR Emanuel Ungureanu, notează Adevărul. Acesta a colaborat cu Lucan între anii 2002 şi 2003, perioadă în care a fost angajat în funcţia de asistent social clinician la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj (ICUTR). Alte mărturii care vin în completare sunt cele ale managerului ICUTR, Silviu Moga.
Trebuie precizat că Moga a colaborat timp de 15 ani cu Lucan, începând din 2002, la institut, dar şi la clinica privată deţinută de acesta, Lukmed. „Am colaborat cu domnul Lucan din 2002, când am fost angajat la ICUTR, iar ulterior şi la clinica acestuia. Practic, aproape tot personalul de la institut a fost obligat să lucreze şi la clinica privată Lukmed. Era o formă de sclavie modernă. Lucan doar venea şi le spunea rezidenţilor: «Tu de azi să vii la clinică». Aşa i se adresa unui rezident. Şi nu puteai spune nu, fiindcă riscai. Din acel moment erai marginalizat şi suspus unor şicane permanente. Se ajungea până acolo încât cei care îl refuzau nu mai aveau acces la blocul operator. Practic nu mai aveau cum să avanseze şi să se perfecţioneze pe plan profesional”, a declarat managerul ICUTR.
Silviu Moga a vorbit şi despre felul în care Lucan şi-a construit un adevărat imperiu, prin „căpuşarea” institutului. De altfel, ICUTR a ajuns în pragul falimentului din cauza managementul defectuos din ultimii ani şi din cauza colaborării impuse de fosta conducere cu clinica privată Lukmed.
Citeşte ştirea integrală AICI
În urmă cu câteva zile, actualul management al ICUTR a anunţat că institutul a luat-o pe un drum mai bun. La Institutul de transplant renal  adus în pragul falimentului după ce ani de zile a fost căpușat, astfel încât echipa managerială a fost nevoită să facă apel la binevoitori ca să poată funcționa în continuare, datoriile și arieratele au scăzut în doar câteva luni.
Vezi şi:

Vești bune pentru institutul de transplant renal din Cluj adus în pragul falimentului de Lucan, datoriile s-au redus în câteva luni. Managerul: indicatorii de performanță s-au îmbunătățit radical

În acest timp, vești bune pentru celebrul medic Mihai Lucan, acuzat că a delapidat Institutul de Transplant Renal din Cluj cu milioane de lei, până l-a adus în pragul falimentului, și că ar fi efectuat operații ce au costat pacienții mii de euro în clinica sa privată, deși aceștia erau asigurați: poate să-și petreacă revelionul în familie, și nu în arest.

UPDATE Revelion acasă pentru Mihai Lucan? Cu 2 ore înainte de închiderea programului la Curtea de Apel București recursul n-a ajuns pe rol. Judecătoarea, cunoscută pentru că amână motivările

Nici un comentariu

Scrie un comentariu