Închide

Raed Arafat: Infectările cu noul coronavirus se suprapun cu gripa sezonieră. E indicat vaccinul antigripal

ActualitateSănătateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - aug. 29, 2020 0 224

Următoarele două luni vor fi mult mai dificile în privința infectărilor cu noul Coronavirus, având în vedere că perioada se va suprapune cu gripa sezonieră. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a lansat un apel către populație, legat de necesitatea efectuării vaccinului antigripal.

„Sunt persoane care vor avea poate ambele infecţii simultan, sunt persoane care vor avea numai una, sau numai alta. Și mai sunt persoanele vulnerabile, din păcate, care sunt predispuse la ambele infecții. Persoanele vârstnice, persoanele cu comorbidităţi sunt vulnerabile şi pentru gripă şi pentru COVID. Vaccinarea este extrem de importantă şi de data asta trebuie ca oamenii să înţeleagă măcar acum să nu mai asculte de atacurile împotrivă şi să se vaccineze. Au o şansă mult mai bună să scape măcar de riscul acesta al gripei sezoniere sau să-l atenueze, pentru că vaccinarea nu garantează că nu vei face deloc, dar poate ajuta ca dacă faci gripă, să fie mai uşor impactul bolii respective asupra organismului”, a comentat Raed Arafat vineri seara, într-o intervenție Digi 24.

Arafat a mai pledat pentru necesitatea ca populaţia să respecte măsurile privind purtarea măştilor şi păstrarea distanţei, pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare