Închide

Radu Moisin, deputatul liberal de Cluj aflat la primul mandat în Parlament artă cum s-a descurcat până în prezent

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - iul. 19, 2021 0 359

Fost viceprimar și consilier local, pentru o scurtă perioadă a fost chiar primar interimar al Clujului, Radu Moisin deține din decembrie 2020 un mandat de deputat din partea PNL. După mai bine de jumătate de an de când și-a început activitatea în Parlament, el a ținut să prezinte public care au fost obiectivele și proiectele în care s-a implicat, promițând ca pe tot parcursul mandatului său să revină cu informații și să dea dovadă de o cât mai largă transparență.

„Onorat să vă reprezint! La raport în fața dumneavoastră!”, a scris Radu Moisin pe contul său de facebook. „Din respect pentru clujeni și pentru a continua în același spirit de transparență, mi-am prezentat raportul de activitate pentru primele 6 luni, pe care îl găsiți și pe noul meu site: https://www.radumoisin.eu.”a adăugat acesta.

În raportul său, acesta descrie principalele activități desfășurate în domeniile prioritare pe care și le-a propus: infrastructură și fonduri europene, administrație publică și ordine publică, justiție, digitalizare, sănătate publică, relații bilaterale cu Republica Franceză.

În cadrul site-ului său a lansat și secțiunea de dezbateri publice – https://radumoisin.eu/dezbateri-publice/,  în care vor fi publicate drafturi cu propuneri legislative.

„Am ales să utilizez această procedură din respect pentru dumneavoastră, pentru a avea posibilitatea să-mi trimiteți opinii și observații și, astfel, să fiți direct implicați în procesul de legiferare”, le transmite Moisin clujenilor.

Pe parcursul activității parlamentare din ultimele 6 luni, Moisin a avut 28 de propuneri legislative, a luat cuvântul de 11 ori, a avut 103 întrebări și interpelări și 16 declarații politice.

Deputatul PNL de Cluj a explicat că principala sa preocupare a fost infrastructura rutieră la nivel de autostradă. „Am făcut demersuri de monitorizare a lucrărilor la autostrada Sibiu-Pitești și la A10. De asemenea, am urmărit ca proiectele importante ale Clujului să fie incluse din punct de vedere al finanțărilor în Planul Național de Redresare și Reziliență, precum și în Programul Operațional sectorial”, a relatat Moisin.

Acesta spune că pe partea de administrație publică s-a implicat în programul de dotare cu echipamente a următoarelor structuri: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, Inspectoratul de Poliție Cluj, Jandarmerie, dar Serviciul de Ambulanță.  „Pentru bugetul din 2022, am solicitat să fie incluse sume pentru achiziționarea de ambulanțe noi pentru județul Cluj”, a explicat deputatul.

Moisin s-a implicat și pe zona de justiție, solicitând să fie urgentat sistemul electronic de monitorizare, astfel încât să se avanseze și la noi în țară cu procedura de protecție a victimelor. De asemenea, în privința persoanelor care săvârșesc o infracțiune și nu plătesc amendă, acestea trebuie să presteze muncă în folosul comunității, lucru care în prezent nu se prea întâmplă.  „Tocmai de aceea, Parlamentarul își dorește ca nerespectarea sau sfidarea acestei Hotărâri să fie considerată infracțiune”, a explicat Moisin.

Liberalul mai arată că a făcut demersuri în privința suplimentării numărului de specialiști în IT, în mai multe sectoare ale justiției, vând în vedere că „fără IT-iști nu ai cum să te lupți cu rețeaua de crimă organizată care mai nou își desfășoară activitatea în mediul online”.

Printre inițiativele lui Moisin se numără și propunerea ca soluționarea proceselor contravenționale să se realizeze exclusiv online, la cererea oricăreia dintre părți.

În ce privește domeniul sănătății, deputatul Radu Moisin susține că s-a implicat și a monitorizat modul în care a evoluat pandemia și că prin intervențiile sale în plenul de ședință a atras atenția permanent că numărul de teste a scăzut în plin val trei al epidemiei de Covid-19.

Sursa Foto: facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare