Închide

Putoare în zona blocurilor de pe Jupiter/Transilvaniei din comuna Baciu, reclamată de riverani/Primarul din Baciu spune că mirosul vine de la Napolact și acuză Primăria din Cluj-Napoca că nu face nimic, fabrica fiind pe teritoriul său

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 03, 2023 0 610

Locuitori din ansamblurile de pe strada Transilvania – strada Jupiter din comuna Baciu se plâng că, de câteva zile, miroase îngrozitor în zonă, așa cum mirosea și în Cluj-Napoca, a gunoi fermentat sau a fecale. Oamenii au făcut sesizări la Garda de Mediu care, exasperată deja după ce a fost bombardată pe aceeași temă de clujeni, i-a informat că nu are competențe în această direcție și a transmis nemulțumirile oamenilor primăriilor din Cluj-Napoca și Baciu dar și Direcției de Sănătate Publică din Cluj-Napoca.
Mai mult, primarul din Baciu, János J. Balázs spune că cunoaște situația dar și responsabilul, indicând compania Napolact, însă că nu poate face nimic deoarece, administrativ aceasta ține de Cluj-Napoca iar municipiul are un interes scăzut să rezolve problemele cu mirosul.
„Putoare de câteva zile în zona Jupiter” (Florin Enache), „La noi pute tot timpul (Attila Fustos), „Astăzi dimineața s-a simțit și mai tare. Trebuie închise geamurile. Oare are legatură cu mirosul din oraș? (Ferenc Sólyom) „Mirosul este de fecale. În zona CBA mirosul este insuportabil. Nu știu dacă provine de la Napolact, poate că ar trebui verificate conductele ce trec prin zonă (Ionescu Irina)sunt câteva dintre mesajele locuitorilor din zona Jupiter – Transilvaniei din comuna Baciu, exasperați de mirosul din zonă.
Primarul din Baciu, János J. Balázs, sesizat de cetățeni, arată că a investigat problema, cunoaște vinovatul, dar că nu poate face nimic. Mai mult, arată cu degetul către primarul Emil Boc indicând că acesta are interes scăzut și ține spatele firmei Napolact.
„A fost investigată problema. Cel mai probabil vine de la Napolact, firmă care este pe teritoriul municipiului, e foarte greu de făcut un flagrant din două motive. Putoarea este eliberată de cele mai multe ori noaptea când nu este ușor de văzut, și al doilea motiv este interesul scăzut manifestat de municipiu față de zona Napolact”, a arătat primarul din Baciu, János J. Balázs.
Oamenii mai spun că este inacceptabil să se polueze așa aerul din comună și au sesizat Garda de Mediu.
Exasperată, după ce din luna august a fost luată cu asalt de clujeni care s-au plâns de mirosul de gunoi fermentat din Cluj-Napoca și au transmis instituției zeci de sesizări, Garda de Mediu a informat oamenii din Baciu că nu are competențe în respectiva direcție, fiind vorba despre o problemă legată de sănătatea publică.
În schimb, instituția a sesizat Direcția de Sănătate Publică dar și Primăriile din Cluj-Napoca și Baciu, indicându-le să analizeze și să soluționeze aspectele semnalate de riveranii din Baciu și să și informeze instituția cu privire la măsurile dispuse.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu