Închide

Puhoi de amenzi în câteva ore în Cluj-Napoca și zona metropolitană, după ce pe străzi au ieșit polițiștii de la toate secțiile, amenzi de peste 6.000 de euro în 5 ore, 4 șoferi au rămas pietoni

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 29, 2022 0 92

Puhoi de amenzi în câteva ore în Cluj-Napoca și zona metropolitană, după ce pe străzi au ieșit polițiștii de la toate secțiile.

Ieri polițiștii de la toate secțiile, 1-7, din Cluj-Napoca, dar și din comunele din vecinătate – Apahida, Baciu și Florești – au ieșit pe străzi, la împărțit de amenzi. Acțiunea a durat doar câteva ore, de la 17 la 19 și de la 22.30 la ora 1 dimineața, pe sectoarele de drum intens circulate. Rezultatul – 330 persoane legitimate, 286 de autovehicule verificate și 180 de amenzi aplicate, dintre care vasta majoritate – 176 – la regimul rutier, toate în valoare de peste 31.000 de lei, adică aproximativ 6.200 de euro, mai bine de o mie de euro pe oră.

Cele mai multe amenzi au reprezentat nerespectarea regimului legal de viteză, fiind încheiate 68 de procese verbale de constatare a contravenției. În cazul a patru șoferi, pe lângă sancțiunea principală, polițiștii au dispus ca măsură tehnico-administrativă reținerea permisului de conducere. De asemenea, au fost reținute și două certificate de înmatriculare. Totodată, polițiștii au efectuat verificări și în rândul bicicliștilor, cinci dintre aceștia au fost amendați.

Între șoferii care au rămas fără permis se numără un clujean de 40 de ani care în jurul orei 17 gonea pe drumul Sfântu Ioan cu 107 m/h, în condițiile în care limita maximă admisă pe sectorul de drum respectiv e de 50 km/h. Acesta a  rămas fără permis pentru 90 de zile.

Foto arhivă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu