Închide

Puhoaie de gunoi pe Someș, în Cluj. Șurubaru: „Mă gândesc cu groază ce s-ar fi întâmplat”

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 20, 2017 2 799

Clujul are probleme cu gunoaiele nu doar la groapa de deșeuri de la Pata Rât, ci și în amonte de oraș – cantități impresionante au fost colectate de pe Someș în doar două zile. „Mă gândesc cu groază ce s-ar fi întâmplat dacă nu exista acest stăvilar și acestea ajungeau pe Someș în orașul nostru”, spune city managerul Gheorghe Șurubaru.
Gunoaiele au fost reținute de stăvilarul montat pe râul Someș în amonte de oraș și în aval de comuna Florești. Între gunoaie – o oală, ghivece din plastic, lemne, pungi cu gunoi. Dar, spune Șurubaru, a găsit și … canapele, dulapuri, frigidere și scaune. „Cine aruncă o canapea în Someș? Cei care probabil le schimbă, nu știu; am găsit și animale moarte”, spune el pentru actualdecluj.ro. Acesta adaugă că a înștiințat Garda de Mediu, care de ieri face controale în amonte de oraș ca să vadă de unde provin aceste deșeuri. „Eu pot să știu cine le-a aruncat sau le-a depozitat? Garda de mediu a fost înștiințată, de ieri face controale pe Someș”, spune el.

Citește și:

Când va fi gata sistemul care va împiedica gunoiul din Florești să mai ajungă în Cluj via râul Someș

2 comentarii

  1. orasul nostru. plm ce exprimari de provincial.
    daca tot faceti pe sanitarii paduri, instalatii unu si la iesire. sa avem grija si de „orasul altora” din aval.

  2. Din păcate sistemele de reținere a a gunoaielor nu țin loc de bun simt. Problema principala e ca acele gunoaie ajung in apa. Și nu ajung singure acolo ….

Scrie un comentariu