Închide

PSD-ul își impune omul în Consiliul Județean, în ciuda "majorității" PNL-PDL

AdministrațiePolitica by Cosmina Fernoaga - oct. 31, 2014 0 229

Pentru a împiedica numirea reprezentantului PSD, Cristian Matei, în forul administrației județene, consilierii PDL și PNL au ieșit din sala de ședință. Și în aceste condiții, însă, vicepreședintele cu atribuții de președinte, Vakar Istvan, a stabilit că există cvorum și că atâta timp cât comisia de validare aprobă mandatul lui Cristian Matei, acesta își poate intra în atribuții. Consilierii PDL-PNL consideră că numirea lui Matei în forul județean s-a făcut nelegal, având în vedere că această comisia de validare nu a fost convocată în conformitate cu procedura administrativă. „Președintele comisiei de validare, Ioan Petran (membru PNL – n.red), a lipsit de la ședință. Numai el putea să convoace această ședință, nimeni altcineva”, a comentat consilierul liberal Mihai Seplecan. De cealaltă parte, reprezentanții PSD consideră că în lipsa președintelui comisiei, secretarul are dreptul de convocare și că Cristian Matei a primit aviz favorabil conform procedurii.

Boicotul nu prea i-a ajutat pe reprezentanții PDL-PNL, având în vedere că PSD s-a folosit și de voturile consilierilor Rareș Rusu  (care a migrat de la PDL la PMP) și Andreea Morar (care a plecat din PDL optând să rămână independentă). PMP și UDMR a susținut de asemenea numirea lui Cristian Matei în forul administrației județene. Situația de astăzi relevă că PSD a preluat puterea în forul administrației județene, în ciuda majorității de care dispunea inițial PDL și PNL. Astfel, pentru orice inițiativă care  se doreșt a fi aprobată sau respinsă îm forul județean, fiecare grupare politică care dorește să aibă câștig de cauză va trebui să negocieze cu Rres Rusu și cu Andreea Morar.

 

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare