Închide

Propunerea ca taxiurile cu clienți să poată circula pe benzile dedicate transportului în comun a fost adoptat în ședința Consiliului Local Cluj Napoca

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 20, 2022 0 94

În ultima ședință a Consiliului Local a fost adoptată Hotărârea prin care taxiurile cu clienți vor putea circula pe benzile dedicate transportului în comun.

Hotărârea prevede ca taxiurile să aibă acces și să poată circula pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun amenajate pe bd. Nicolae Titulescu, str. Regele Ferdinand, Calea Florești și Splaiul Independenței.

Trebuie precizat că taximetrele au acces pe benzile de autobus doar în următoarele condiții:

-Accesul este permis doar taxiurilor cu client

– Nu este permisă îmbarcarea-debarcarea clienților de pe banda dedicată

– Nu se permite utilizarea stațiilor de transport public în comun ca puncte de îmbarcare/ debarcare a clienților, cu excepția intervalului orar 23:00-5:00.

„Am ascultat cu atenție solicitările primite și am extins posibilitatea taximetrelor de a circula pe încă 2 benzi (Calea Florești și Splaiul Independenței) de la propunerea inițială care a inclus doar str. Regele Ferdinand și bd. Nicolae Titulescu. Astfel, municipalitatea vizează îmbunătățirea mobilității urbane și accesul rapid și în siguranță spre variate puncte de interes din Cluj-Napoca. În situația în care Comisia de circulație va fi sesizată de către Compania de Transport Public CTP Cluj-Napoca ca pe o anumită linie se ajunge la o frecvență a mijloacelor de transport în comun de peste 60 autobuze/ora atunci vom limita pe acea artera posibilitatea taximetrelor de a circula pe benzile dedicate”, a transmis primarul Emil Boc.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu