Închide

Eurodeputatul clujean Rareș Bogdan: Conducerea ANRE să plece. Zoltan Nagy, de o impertinență rar văzută. Chiriță stă ascuns de două săptămâni

ActualitateSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - ian. 20, 2022 2 257

Prim-vicepreședinte PNL și eurodeputat, Rareș Bogdan consideră că haosul creat de companiile din energie este întreținut de ineficiența Autorității Naționale pentru Reglementare în Energie (ANRE), subliniind într-o intervenție la Digi24 că că actuala conducere a acestei instituții trebuie să plece.

În presa centrală au apărut informații că în ultima perioadă, în plin scandal privind facturile eronate la energie, șeful ANRE, Dumitru Chiriță, s-ar fi aflat în concediu în Republica Dominicană.

Rareș Bogdan a dezvăluit că adjunctul ANRE, Zoltan Nagy le-ar fi transmis liderilor din coaliția de guvernare că șeful Chiriță e plecat la „investigații medicale”, dar în realitate acesta lipsește de mai bine de două săptămâni.

„Ne-a spus vicepreședintele Zoltan (n.red Zoltan Nagy), că președintele Chirță este la investigații medicale, noi am înțeles altceva…cert este că lipsește de două săptămâni din țară în plină criză a facturilor. Faptul că producătorii și distribuitorii fac ce vor fără să existe reglementare, faptul că au existat mai mult de un milion de facturi greșite pentru că distribuitorii au preferat să nu aplice reducerea la factură mi se pare o chestiune destul de gravă. Există o problemă cu ANRE, care a acționat ineficient pe speța creșterilor din energie”, a comentat Rareș Bogdan.

Liberalul clujean consideră că actuala conducere a ANRE trebuie demisă, acuzându-l pe Zoltan Naghi de o „impertinență rar văzută”, iar pe Chiriță de totală ineficiență.

„Din punctul meu de vedere ANRE este o instituție care trebuie reformată profund. Eu aș fi demis conducerea ANRE pentru modul în care a gestionat problema facturilor. Cred că ANRE din păcate nu reușește în niciun fel să fie ce ar trebui să fie un reglementator. (…) Trebuie să plece atât Zoltan Nagy, vicepreședintele, care a fost de o impertinență rar văzută la întâlnirea cu liderii Coaliției, cât și Chiriță care stă ascuns de două săptămâni. Din punctul meu de vedere au fost ambii complet ineficienți și o bună parte a sfidării companiilor li se datorează. Zoltan Nagy ne explica el cum nu se poate, ne-a explicat cum Comisia Europeană ne sancționează, ceea ce era fals, ne-a spus cum România nu poate reglementa din nou piața după ce a liberalizat-o, cum toată pregătirea reglementării plafonării de prețuri ar dura trei luni de zile din cauza cadrului pe care ei trebuie să îl facă, practic ne-a explicat că prin iulie-august, când nu mai aveți nevoie de gaz decât să faceți mititei și o tocăniță va fi bine și nu vom avea probleme cu gazele, dar pentru următoarele trei luni este imposibil. Eu m-am enervat destul de rău, și Dan Nica, și i-am spus că ne vom asuma politic. Atunci când ești la putere trebuie să își asumi anumite lucruri dacă ești forță politică”, a comentat Rareș Bogdan pentru Digi24.

 

2 comentarii

  1. Zau!!! Cine a liberalizat piata energiei de cacao?????..parca era de la liberali. aia care au adus aceste preturi in piata-favorizand multinationalele.VA BATETI JOC DE ACEST POPOR …asa cum a-ti facut cu TAIEREA PENSIILOR SPECIALE..ATENTIE IN LOC SA LE TAIE ACEST PARTID SUB 5% IN PREZENT LE-A MARIT…..CHIAR NU VA ESTE RUSINE SA MAI IESITI CU MINCIUNI IN PRESA!!

Scrie un comentariu

Articole similare