Închide

Noi tensiuni între PSD și PNL / E avansată ipoteza ruperii coaliției de guvernare / Marcel Ciolacu a convocat ședință de urgență a liderilor de coaliție

ActualitatePoliticaSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - ian. 20, 2022 0 191

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat miercuri noaptea pe Facebook că cere o ședință ”de urgență” a coaliției de guvernare după ce prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lansat o serie de critici la adresa PSD.

„Am înțeles că Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția peste un an. Hai să îi curmăm suferința! Cer mâine de urgență o ședință a coaliției, pentru că PSD nu răspunde de trecut și a venit la guvernare să construiască pentru oameni. PNL a rămas captiv în paradigma coaliției cu USR, când se războiau cu tănculețe pe covoraș. Românii au alte așteptări! PSD va rămâne principalul partid concentrat pe problemele reale ale românilor din această guvernare!”, a scris Ciolacu pe Facebook aproape de miezul nopții, conform g4media.ro

Pe parcursul zilei de miercuri, Rareș Bogdan a declarat într-un interviu la Digi24.ro că ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, ar fi trebuit remaniat după ce l-a criticat pe Florin Cîțu. De asemenea, Rareș Bogdan a criticat conducerea ANRE – instituție controlată de PSD – pe care a făcut-o responsabilă de scandalul facturilor la energie, cerând ca ce doi șefi ai instituției, Dumitru Chiriță și Nagy Zoltan să fie demiși din funcție.

Liberalii îl acuză pe Chiriță că a plecat în concediu de odihnă în Republica Dominicană – un paradis tropical aflat în apropiere de Cuba, în plină criză a facturilor.

De mai multe săptămâni, între PNL și PSD are loc un război surd pentru atribuirea responsabilității creșterii facturilor. Lideri PSD precum Mihai Tudose și Marcel Ciolacu au arătat cu degetul către ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, în timp ce liberalii acuză ANRE, controlată de PSD prin Dumitru Chiriță și Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Sursa Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare