Închide

Proprietarii din zona La Terenuri vor prețul pieței. Oamenii se plâng că Primăria i-a fentat când le-a plătit banii de exproprieri

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mai 13, 2020 1 827

Un grup de proprietari ai unei parcele de aproape 7000 de mp din Mănăștur pe care în prezent se edifică baza „la Terenuri” se plâng că Primăria i-a fentat în momentul în care i-a expropriat. Mai precis, deși pe parcela în cauză chiar Primăria edifică în prezent construcții, expertul angajat le-a dat preț de teren neconstruibil. Un consilier local din opoziție le-a dat dreptate și a propus ca municipalitatea să își asume eroarea. Consiliul local n-a fost de acord și le-a respins plângerea prealabilă formulată, trimițându-i în instanță să își caute dreptatea.

15 proprietari care aveau două parcele de 5100 mp, respectiv 1695 mp pe amplasamentul bazei sportive la Terenuri (de 4,3 hectare, aflată în prezent în șantier) au cerut Primăriei, printr-o plângere prealabilă, să rectifice o greșeală a evaluatorului care a propus ca terenul lor să fie expropriat cu 44 de lei pe mp ca teren neconstruibil. Oamenii au arătat că, de fapt, parcelele lor sunt încadrate în PUZ-ul aprobat pentru baza La Terenuri ca terenuri cu regim de construire deschis (POT – 5% și CUT -0,1 %), respectiv teren unde se pot construi clădiri de maximum 8 metri (POT -60%, CUT – 1,2) și că și înainte au fost terenuri construibile.

Primăria i-a expropriat cu 44 de lei  pe mp (9euro) și nu cu 165 euro/mp cât a stabilit expertul că este prețul pentru terenurile construibile. Ei au cerut municipalității să-și corecteze greșeala iar solicitarea a ajuns pe masa forului local, printr-o plângere prealabilă. Un consilier local, Tothfalusi Andras a cerut Consiliului Local la ultima ședință din 12 mai să rectifice eroarea. Viceprimarul Dan Tarcea a luat propunerea ca pe un amendament și a vrut să o supună la vot. Secretarul municipiului Aurora Roșca a arătat că plângerile prealabile nu pot fi amendate, ele se aprobă sau se resping.

Așa că Tarcea a supus la vot propunerea de respingere a plângerii prealabile formulate de vechii proprietari din zona La Terenuri, așa cum a recomandat și Direcția de Patrimoniu. Consiliul Local a votat respingerea solicitării.

(plângere prealabilă formulată de către Moldovanu Melania-Maria, Napeu Camelia Ana-Maria, Napeu Lucian-Dan, Petmezi Elena-Crina, Parizek Laur-Cătălin, Ilea Horea, Ilea Octavia-Andrada, Balibanu Balibanu Antoniu-Mihai, Casoveanu Veronica Maria, Necula Dan, Harjau Maricica, Harjau Dan-Andrei, Harjau Andrada Raluca, Cioran Ovidiu-Dan, Dragan Corina-Mihaela, reprezentați prin Moldovanu Melania-Maria)

Vezi și:

S-a semnat contractul. Baza sportivă La Terenuri din cel mai mare cartier al Clujului ar urma să fie gata în toamna lui 2021

Un comentariu

  1. zona La Terenuri a fost reglementata ca zona verde de peste 40 de ani. Nu stiu ce teren construibil viseaza proprietarii. Din anii 80 de cand s-a sistematizat Manasturul, tot zona verde e, n-a fost niciodata teren construibil, nu s-a putut niciodata construi case, cum vor ei. Gresesc profund cand spun ca pot construi. Ar trebui sa detina in proprietate ei tot terenul din zona La Terenuri ca sa poate propuna o baza sportiva in suprafata construita de maxim 5% din teren. Pe o parcela izolata intr-o zona verde nu poti face nimic.

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.