Închide

Promisiuni pentru bucățelele Autostrăzii Transilvania

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 11, 2020 0 502

Dacă informațiile de pe șantierul Autostrăzii Sebeș -Turda sunt contradictorii, ministrul Transporturilor nefăcând altceva decât să evidențieze conflictul dintre antreprenori și subcontractori, vești mai pozitive vizează, în schimb, proiectul Autostrăzii Transilvania. Mai precis, ministrul Lucian Bode a anunțat că două noi bucăți din Autostrada Transilvania vor fi deschise până în vara anului 2020.  Este vorba despre tronsonul de 18 kilometri dintre Iernut și Chețani (zona Mureș) executat în proporție de 85%, care va fi deschis circulației în luna iunie, precum și de porțiunea de 5,4 km care leagă Vama Borș și drumul național Oradea – Satu Mare.

Pentru sectorul 4 al Autostrăzii Transilvania (Câmpia Turzii – Chețani,) constructorul Straco Grup SRL are 7 cereri în instanță, în care i se solicită falimentul. Ministrul Boda a declarat că este posibil ca acest sector să fie relicitat.  „Pe lotul Cheţani – Câmpia Turzii avem un progres de numai 31,18%. Până când se ia o decizie în instanță în privinţa situaţiei juridice a antreprenorului general, vom căuta soluţii pentru ca lucrarea să fie finalizată până în luna decembrie a acestui an”, a promis ministrul Bode.

De asemenea, ministrul Transporturilor a cerut Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să urgenteze licitația și pentru loturile de autostradă dintre Nădășelu și Suplacu de Barcău.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare