Închide

Proiecte de hoteluri noi la Cluj

Economie by Kristina Reştea - oct. 09, 2021 0 277

La nivel național au fost identificate 117 proiecte din domeniul Hotel&Relaxare care au nevoie de oferte pentru șantiere, conform consultanților de la IBC Focus, care monitorizează piața construcțiilor. Și în Cluj sunt patru proiecte.

În ultima lună au fost identificate 117 proiecte din domeniul Hotel&Relaxare în căutare de oferte pentru materiale sau servicii. În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Bihor, cu un total de 10 proiecte. În Argeș, Prahova, Constanța, Bacău sunt câte 7 proiecte.

Clujul apare în lista ultimei luni cu patru proiecte, inclusiv un hotel de 4 stele și restaurant, pentru care lucrările ar urma să înceapă. Acesta ocupă o suprafață de 3000 mp și presupune o investiție estimată la 5 milioane lei.

În septembrie, Clujul aveae aproape 90 de proiecte de unități de cazare, în diverse stadii, fiind unul dintre județele cu cele mai multe astfel de proiecte din țară, arată monitorizările unei companii de specialitate. Conform statisticilor oficiale, în iunie, sosirile în structurile de primire turistică au crescut de aproape trei ori față de aceeași perioadă a anului trecut. Turismul din Cluj, care se susținea mai ales prin afaceri și evenimente, e încă puternic lovit de pandemie și de măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virulusului. Turiștii străini sunt abia 10% din total, iar afacerile celor mai mari hoteluri undeva la jumătate față de 2019.

Mai multe aici:

Turismul în Cluj: proiecte în lucru, număr de vizitatori, nivelul afacerilor marilor hoteluri

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare