Închide

Proiect imobiliar cu hipermarket, hotel și locuințe în Mănăștur

AdministrațieEconomieTop News by Mihai Prodan - aug. 13, 2014 0 422

În Mănăștur curg supermarket-urile unul după celălalt: după Billa și Penny Market, unul lipit de altul, mai apare un magazin pe Calea Florești: fostul service auto se transformă într-un complex cu supermarket, ansamblu de locuințe și chiar un hotel cu 30 de camere.

Proprietarul terenului e Autoservice Societatea pentru Cooperativă Meșteșugărească și a obținut ieri acordul pentru Planul Urbanistic Zonal din partea Comisiei de Urbanism din Primărie, pentru ansamblul pe care vrea să-l construaiscă în zonă și care numără un hotel și un imobil de locuințe cu spațiu comercial de dimensiuni mari la parter. Proiectul a obținut laudele primarului Emil Boc, ceea ce nu e puțin lucru: edilul a lăudat faptul că spațiile verzi cuprinse în proiect sunt generoase.

Șeful arhitecților din Transilvania, Șerban Țigănaș, are însă unele obiecții: „mixul de spații comerciale mi se pare prost amplasat față de calea de acces, ritmul construcțiilor și alinierile care există; cum sunt alocate parcările, de jur împrejur, e atipic și se folosește extrem de dificil. Cât privește locuințele colective – locatarii sunt obligați să traverseze locurile de parcare ale hipermarket-ului, locuințele nu au spațiu alocat și intimitatea necesară în raport cu spațiul comercial cu care se învecinează”, a spus el.

Proiectul cuprinde o clădire cu 9 etaje.

 

hipermarket manastur

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare