Consiliul Județean intenționează să realizeze prin Compania de Apă Someș circa 40 de kilometri de rețele de apă din Huuedin înspre comunele din zona de munte a Clujului – Călățele (unde există deja rețea) Mănăstireni, Râșca, Beliș, Mărișel, Măguri Răcătău. Proiectul a fost estimat la circa 4 milioane de euro și vizează introducerea apei potabile în aceste localități dar și creșterea atractivității turistice a acestor zone. Președintele Alin Tișe a spus în cadrul unei conferințe de presă din 8 februarie că prin proiectele de extinderi ale rețelelor derulate în prezent de Compania de Apă Someș în județul Cluj, la finalul lui 2022 circa 96% din localitățile clujene vor fi racordate la rețeau de apă.
„Este o prioritate a mandatului, o investiție pe care o vom finaliza în maxim doi ani. Investiția va consta în realizarea unei aducțiuni de apă în lungime de cca. 40 de km, care să pornească din zona orașului Huedin înspre zona montană (comunele Călățele, Râșca, Beliș, Mărișel, Măguri Răcătău). Valoarea totală estimată este de 4.000.000 de euro, inclusiv TVA, banii urmând să fie asigurați printr-o alocare bugetară multianuală, din redevența cuvenită Consiliului Județean Cluj.
Introducerea apei potabile va crește atractivitatea turistică a zonei montane și va îmbunătăți nivelul de trai al locuitorilor”, a spus președintele Alin Tișe.
El a mai spus că prin proiectele derulate de Compania de Apă Someș, la finalul anului acesta, se va ajunge ca 96% din localitățile din Cluj să fie racordate la rețeaua de apă, o cifră destul de bună în condițiile în care și în alte țări europene dezvoltate există probleme la acest capitol.