Închide

Programul prin care circulația pe mijloacele de transport în comun va fi gratuită în zilele de vineri în Cluj-Napoca va continua și în acest an

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 06, 2023 2 203

Programul prin care circulația pe mijloacele de transport în comun va fi gratuită în zilele de vineri în Cluj-Napoca va continua și în acest an, a anunțat azi Primăria.
Programul, cunoscut ca ”Vinerea verde”, prin care municipalitatea îi încurajează pe clujein să folosească transportul în comun prin gratuități pe toate liniile urbane vinerea va continua și în 2023, ar fi al treilea an consecutiv de funcționare a acestui program. ”Vinerea Verde continuă și în acest an”, arată Primăria Cluj-napoca. La Cluj-Napoca, orice călătorie cu transportul în comun – autobuz, troleibuz, tramvai – pe liniile urbane este gratuită în fiecare zi de vineri, din 2021.
Nu este, însă, varianta ideală, crede expertul independent în mobilitate Tudor Măcicășan. ”Cele patru zile de vineri gratuite pe lună nu se regăsesc și în abonamentele lunare, tariful și valabilitatea acestora, de fix o lună, rămânând neschimbate”, remarcă el: ”așadar, vinerea verde, dar nu și pentru abonați”. În plus, programul nu acoperă traseele metropolitane – spre Florești sau restul comunelor limitrofe din zona metropolitană, în număr total de 18.

2 comentarii

  1. De ce n ar experimenta curajosul nostru Primar,generalizarea transportului gratuit la scara intregii populatii a municipiului ,inclusiv studentii.o contributie generala anuala de 20 de lei de la fiecare cetatean,poate chiar si 10,15 lei ar asigura acest deziderat.controlorii ar trebui sa verifice doar nonrezidentii care circula fraudulos.S AR ELIMINA COSTURILE MARI CU BILETELE SI CU APARATELE DE TAXARE.cred ca bugetul regiei de transport ar fi mai mult decat indestulator si sigur poluarea in oras s ar reduce enorm.

Scrie un comentariu