Închide

FOTO. Cum arată, în șantier, viitorul sediu al Academiei de Muzică, ridicat în locul „fantomei” unui proiectat spitalului regional

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 06, 2023 0 757

Constructorii au fost finalizată partea de rezistență și au fost executate închiderile exterioare din BCA la viitorul sediu al Academiei de Muzică Gheorghe Dima, anunță reprezentanții Cosntrucții Erbașu.
În 2020, Construcţii Erbaşu, în asociere cu constructorul Concelex Engineering din Bucureşti şi Terra Gaz Construct din Otopeni, au câştigat un contract de aproximativ 127,9 mil. lei cu Compania Naţională de Investiţii (CNI), ce presupune lucrări de proiectare, extindere şi etajare a academiei de muzică ’’Gheorghe Dima’’ din Cluj-Napoca. O parte a clădirii fusese deja ridicată, pentru un proiectat spital regional, și zăcea în paragină de ani de zile.
La început de an, firma Construcții Erbașu a prezentat imagini noi de pe șantierul viitorului sediu al Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.
„Până în prezent, a fost finalizată toată partea de rezistență și au fost executate închiderile exterioare din BCA la nivelul corpurilor existente. Totodată, a fost finalizată toată partea de infrastructură la nivelul noului corp de clădire ce va cuprinde o sală de spectacole modernă. Actualmente se montează tâmplăria, iar în paralel se lucrează la nivelul întregii clădiri, fiind în execuție șape, pereți de compartimentare, izolații, instalații electrice, instalații sanitare și HVAC”, au informat constructorii.
După finalizarea lucrărilor, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” va beneficia de sală de spectacole cu o capacitate de 970 de persoane, sală de orgă cu 216 de locuri, amfiteatru cu 224 de locuri, bibliotecă, săli de curs, săli de studiu individual, diferite alte săli (repetiţii, de încălzire pentru artişti, săli individuale pentru dirijor şi solist, săli de regie etc.), laboratoare, vestiare pentru artişti, spaţiu pentru depozitarea decorurilor, adăpost de protecţie civilă pentru 140 de persoane la demisolul clădirii, cămin studențesc cu 56 de camere pentru un număr de 180 de studenţi și o sală de sport.
Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu