Închide

Programul „O masă sănătoasă”, extins cu fonduri publice locale într-o nouă școală din Cluj-Napoca

ActualitateAdministrațieEducaţie by Actual de Cluj - mart. 04, 2024 0 206

Primăria introduce în programul O masă sănătoasă o nouă școală din Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania. Programul va fi susținut din fonduri locale în cazul acestei unități școlare.

Deja în programul guvernamental se finanțează asigurarea unei mese calde/sănătoase în patru școli din Cluj-Napoca: Școala Gimnazială „Emil Isac”, Școala Gimnazială „Traian Dârjan”, Colegiul de Servicii în Turism „Napoca”și Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”.

De asememenea, din fonduri locale se asigură în Cluj-Napoca o masă sănătoasă în grădinița Mămăruța.

Programul Național „Masă sănătoasă” (PNMS) se desfășoară începând cu 1 ianuarie 2024 în unitățile de învățământ preuniversitar de la nivel național și constă într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar.

Lista de școli la nivel național a fost aprobată cu întârziere, abia la finalul lunii februarie, la câteva luni de la începerea actualului an școlar.

Având în vedere includerea a patru școli pe lista programului național, municipalitatea extinde progrmaul mesei sănătoase într-o nouă școală, începând de anul acesta, mai precis la Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania, unde învață peste 500 de elevi, mulți dintre aceștia provenind și din mediul rural. Intenția este ca progrmaul să poată fi susținut și în alte unități școale, însă calculele se vor facee începând cu noul an școlar.

La nivelul județului Cluj în programul guvernamental O masă sănătoasă se află 43 de școli din mediul rural, cele patru școli din municipiul Cluj-Napoca, una la Câmpia Turzii, alta la Dej și o unitate școlară din Huedin.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu