Închide

Program universitar anti-hackeri la Cluj, lansat de două universități la Centrul Român de Studii Avansate în Securitate Informatică

EducaţieTop News by Actual de Cluj - ian. 15, 2019 0 256

Program postuniversitar anti-hackeri la cea mai mare universitate din Cluj.

Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” anunță că lansează un program postuniversitar de securitate a sistemelor informatice, la Centrul Român de Studii Avansate în Securitate Informatică, centru lansat împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, ce își propune „să pregătească societatea românească pentru provocările viitorului și să ofere expertiză avansată pentru problemele din prezent”. „Într-o lume tot mai digitalizată, securitatea informatică devine fundamentală într-o țară, atât în zonele civile, cât și în cele care țin de securitatea țării. Dezvoltarea fără precedent a rețelei Internet (sic-n.red.) și a modului în care interacționăm cu această rețea, precum și nivelul din ce în ce mai ridicat de digitalizare prezent la nivelul societății, ridică noi provocări legate de securitatea și amenințările cibernetice. La nivelul societății există în prezent un vid de cunoaștere și conștientizare a problemelor aduse de securitatea cibernetică și a pericolelor pe care aceasta le presupune, numărul de specialiști în domeniu fiind redus și sub cel necesar”, afirmă inițiatorii programului.

Prima sesiune de admitere la cursuri e programată în februarie iar cursul durează 16 săptămâni și costă 900 de euri, mai exact 4.000 de lei, sumă la care se adaugă taxa de înscriere, 150 de lei, și taxa de procesare a dosarului, 50 de lei. Cursurile au loc în amfiteatrele UBB.

Citește și:

Două universități din Cluj înființează primul centru de studii în securitate informatică

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu