Închide

Program de vacanţă pe malul Someşului. Vezi ce ţi se pregăteşte pe plaja Grigorescu

Actualitate by Kristina Reştea - aug. 06, 2018 0 1359

Şezlonguri, tiroliană, petreceri, ateliere de pictat ceasuri şi de… artă egipteană, concerte şi focuri de tabără – sunt prinse în programul din această săptămână, planificat pentru o bucată de mal de râu. În vreme ce în birourilor arhitecţilor spanioli se trasează planurile pentru „Noul Someş”, asociaţiile locale continuă cu activităţi punctuale. După Someş Delivery în Parcul Armătura, organizat în urmă cu câteva săptămâni, e program de vară pe plaja Grigorescu: între 7 și 12 august malul râului se transformă în „litoral”.

„Plaja Grigorescu e un loc plin de farmec. Are și o plajă de nisip și un tăpșan înierbat, are sălcii bătrâne și umbroase, și mai ales are apa râului la picioare”, spun organizatorii de la Urbannect. Pentru a pune locul în valoare se pregătesc evenimente, instalaţii şi amenajări noi: piscine, șezlonguri, jocuri de plajă și de societate, muzica ambientală, concursuri, quiz, ateliere pentru copii, concerte, petreceri, ateliere culinare.

 

Programul:

Vamos a la Playa este un concept construit de Urbannect, cu sprijin financiar de la primărie. A debutat în 2015 și s-a desfășurat în luna august a fiecărui an, în aceeași locație: Plaja Grigorescu. „Proiectul susține strategia noastră de a promova experimentarea nemijlocită a spațiului public și de încurajare a cetățeniei active.
Reunește conceptele de Urban Living Room și Beaches in the City, invitând cetățenii să devină actori în transformarea dinamică a orașului. El este un experiment destinat să demonstreze că orașul câștigă succes și notorietate prin acțiuni inovative, dezvoltate interactiv, la nivelul străzii”, transmit organizatorii.

Vezi cum a fost anul trecut pe plaja de Cluj:

Arca lui Clinci e ancorată la nisipurile de aur din Grigorescu. Mai sunt două zile să mergi să vezi ce-a adus pe Someș în sus

 

Câteva imagini de la ediţii precedente (Foto Urbannect):

Citeşte şi:

Interviu. Oraşul de pe mal de apă, văzut de arhitectul spaniol din echipa ce redesenează Someşul. José Mayoral: „Clujul ar trebui să devină referinţă pentru proiecte viitoare măcar în regiune”

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare