Închide

Program de sprijinire a lansării unor afaceri cu produse software

Actualitate by Actual de Cluj - mai 06, 2015 0 272

Un nou program destinat antreprenorilor care au idei de produse software dar nu și un partener pentru implentarea produselor și dezvoltarea afacerilor a fost lansat din luna aprilie. Este vorba despre Seed For Tech, un program de investiții pentru dezvoltarea de produse software, lansat de o companie IT de la Cluj.
“Ideea programului a prins contur în urma unor interacțiuni cu diverși potențiali antreprenori. Prea multe idei rămân blocate întru-un stadiu inițial de dezvoltare din cauza unui cumul de probleme. Aceste probleme variază de la lipsa capitalului inițial, a unui partener tehnic, expertiză în zona de marketing sau de business și altele. Împreună cu Fortech, în calitate de investitor și partener de dezvoltare, am reușit să propunem o formulă care să soluționeze aceste provocări. Valoarea adăugată a programului derivă atât din aportul de resurse și expertiză, precum și din orientarea acestuia pe termen lung” a explicat Mircea Vădan, Investment Manager Seed For Tech.

Fondatorii care intră în program vor beneficia de sprijinul unei echipe în dezvoltarea produsului software precum și de sprijin financiar, suport în cercetarea pieței și validarea ideii, consultanță în elaborarea strategiei de marketing, suport logistic și ulterior conexiune cu o rețea de posibili investitori, clienți și mentori. Modelul este structurat în trei faze, fiecare fază adresând un set de aspecte specifice unei etape din dezvoltarea startupului. Sprijinul financiar este de la 3000 de euro, pentru prima fază de validare a ideii de afaceri, dar poate merge și până la 50.000 de euro pentru faza de dezvoltare a produsului și lansare pe piață.

“Interesul nostru în zona dezvoltării de produse și soluții software, cumulat cu maturitatea și stabilitatea modelului de business la care am ajuns acum ne permite să direcționăm resurse în construirea programului Seed For Tech. De asemenea, expertiza tehnică, de management și de marketing acumulată prin colaborarea cu parteneri de pe piața internațională au fost factori determinanți în decizia de a constitui o structură de dezvoltare de produse și investiții în startupuri”, motivează Călin Văduva, CEO Fortech și investitor în Seed For Tech.

Programul menit să stimuleze ecosistemul de startup-uri locale și a fost iniția de Fortech.
Fortech are o experiență de zece ani pe piața IT și peste 450 de specialiști în dezvoltare software și testare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu