Închide

Profesorul unversitar Mircea Miclea îl critică pe Klaus Iohannis

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - apr. 14, 2018 0 448

Profesorul universitar clujean, Mircea Miclea – fost ministru al Educației în Guvernul Boc – îl acuză pe președintele României, Klaus Iohannis, că nu a făcut nimic pentru sistemul de educație.

“Sunt unii care nici nu știu, nici nu fac. Din păcate, sunt mulți și ăștia. (…) Președinția României, de exemplu, a anunțat în urmă cu aproape 4 ani că educația este o prioritate. În acest moment, vă rog să o luăm ca o constatare, nu știe ce să facă. Nu există niciun document, zero, niciun document care să spună: am făcut analizele, iată ce trebuie să facem. Și bineînțeles că nu face ceva ca să pună în practică un document care, de fapt, nu există. E o situație în care nici nu știi, nici nu faci. Ceea ce e foarte rău”, a spus Mircea Miclea, citat de Hotnews.ro

Declarațiile au fost făcute vineri, 13 aprilie 2018, în cadrul unei dezbateri organizate de Platforma România 100, fondată de Dacian Cioloș. Invitat la eveniment, Mircea Miclea a vorbit despre provocările școlii românești de azi, într-un discurs intitulat “A ști și a face în educația din România”.

Mircea Miclea a fost, în mandatul lui Traian Băsescu, președintele comisiei prezidențiale care, pe baza a numeroase cercetări, a elaborat Raportul pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării. Comisia a realizat apoi Pactul național pe educație care în 2008 a fost semnat de toate partidele politice. Legea educației nr. 1/2011 adoptată în mandatul de ministru deținut de Daniel Funeriu are la bază analizele și propunerile comisiei prezidențiale conduse de Miclea.

Legea a fost ulterior masiv modificată de guvernele PSD care s-au succedat la putere.

În momentul în care a fost ales președinte, Klaus Iohannis a declarat că educația este o prioritate și a lansat Proiectul ‘România Educată’, care organizează numeroase dezbateri, însă nu a publicat nicio concluzie a acestora nici până acum.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare