Închide

Profesor la USAMV din Cluj, numit consilier de stat în guvernul Dăncilă, la Ministerul Educației Naționale

Actualitate by Catalin Suciu - ian. 31, 2018 0 1902

Director de departament în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj a fost numit consilier de stat la Ministerul Educației Naționale.

Ioan Ștefan Groza a mai fost consilier ministerial în 2013,  fiind unul dintre apropiatii liderului PSD Ioan Rus.

Profesorul a fost acuzat că a plagiat o lucrare de specialitate, potrivit Romania libera, dar a negat acuzațiile: „Nu este adevărat că sunt acuzat de plagiat. Sunt suspiciuni de plagiat, ceea ce este diferit”, a declarat Groza.

Ioan Groza a candidat de mai multe ori pentru poziția de rector al USAMV, dar a pierdut de fiecare dată.

Ioan Groza este profesor universitar, director de departament în cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară, conducător de doctorat și Coordonatorul Disciplinei de Reproducție, Obstetrică și Ginecologie Veterinară.

În 2015, el apărea în centrul unui scandal de amploare. La o întrunire a profesorilor de la patru universităţi din România, pe tema îmbunătăţirii învăţământului superior, desfăşurată la Predeal, şi-au făcut apariţia mai multe dansatoare exotice, mai mult goale. Momentul artistic a fost plătit din bani europeni, relatează cotidiantr.ro.

Întâlnirea de peerlearning având ca tematică „Facilitarea inserției în piața forței de muncă a absolvenților de învățământ universitar” în cadrul proiectului POSDRU „Îmbunătățirea calității sistemului național de învățământ superior în conformitate cu schimbările societății bazate pe cunoaștere și cu dinamica pieței muncii” a avut loc în zilele de 23-25 ianuarie 2015 la Hotelul Piemonte din Predeal, cazarea și masa fiind suportate din bugetul în valoare de 11 milioane de lei, al proiectului 155/1.2/S/139950, al cărui manager a fost chiar Ioan Groza.

Citiți și:

Profesor din UMF anunță că demisionează dacă rectorul Alexandru Irimie nu-și retrage susținerea pentru ministrul Educației

 

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu