Închide

Producția industrială din Cluj a ajuns la un minim  în august, cea mai mică valoare din 2022

Economie by Actual de Cluj - oct. 31, 2022 0 88

Producția industrială din Cluj a ajuns la un minim  în august, cea mai mică valoare din 2022, conform unui raport al Direcției Județene de Statistică.

Astfel, în august, luna pentru care au fost publicate azi cele mai recente cifre, producţia industrială a scăzut cu 18,3% faţă de aceeaşi lună din anul 2021. În ce privește indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie, în luna august 2022 a fost cu 5,6% mai mare faţă de
luna august a anului trecut.

Indicele producţiei industriale (IPI) măsoară evoluţia rezultatelor activităţilor cu caracter industrial de la o perioadă la alta, acesta fiind un indice de volum. IPI se calculează pe baza valorii producţiei industriale realizată de unităţile din nomenclator, valoare care se obţine din înmulţirea producţiei fizice realizate cu preţul mediu al producţiei livrate.

Indicii valorici ai cifrei de afaceri din industrie caracterizează evoluţia veniturilor totale, înregistrate în perioada respectivă, provenite atât din activităţile principale, cât şi din activităţile secundare ale întreprinderilor din eşantion. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe. Raportarea cifrei de afaceri pe judeţe se face după sediul central al întreprinderii furnizoare de date.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu