Închide

Producătorul clujean de cărămizi Cemacon SA a obținut un profit de peste 2,5 milioane de euro net în T1

Economie by Actual de Cluj - mai 16, 2023 0 107

Producătorul clujean de cărămizi Cemacon SA a obținut un profit de peste 2,5 milioane de euro net doar în primul trimestru din an, arată raportul financiar al companiei publicat la Bursa de Valori București.
”Traversăm o perioadă de recul temporar a pieței imobiliare, dar asistăm la o scădere a inflației și la continuarea creșterii economice, prin urmare ne așteptăm ca investițiile în proiecte rezidențiale să fie relansate, iar cererea de materiale de construcții să crească”, spune directorul general Daniel Șologon. ”Dă încredere nivelul ridicat al investițiilor în zona industrială care se fundamentează pe un
dezechilibru al ofertei locale față de cerere, inclusiv în zona de materiale de construcții, și pe o așteptare a managerilor, finanțatorilor și investitorilor de creștere masivă a cererii în context de revenire a încrederii consumatorilor corelată cu scăderea inflației, a  costurilor cu energia, a multiplicării investițiilor finanțate prin PNRR, dar și de creștere a cererii de materiale de construcții
în țările din jur”.

În primul trimestru al anului 2023 Cemacon a înregistrat o cifră de afaceri de 47.22 milioane lei și un rezultat net de 12.78 milioane lei menținând rata profitabilității peste 27%. ”Toate aceste rezultate au venit într-un context economic destul de dificil de anticipat, cu multe modificări în zona de resurse energetice, creșterea a dobânzilor și o inflație generalizată”, arată compania în raportul trimestrial. ”Liniile de producție au operat la capacitate, neexistând întreruperi majore ale fluxului de producție, ceea ce a permis obținerea unor sinergii operaționale semnificative, cu impact direct în costul de producție și în profitabilitatea companiei”.

Cemacon SA e controlat de Pavăl Holding SRL, cu 78,2% din participații. Al doilea cel mai important acționar estePIF Industrial, cu 16,75% din participații.

Aici raportul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu