Închide

Proces intentat familiei unui elev de 6 ani care și-ar fi snopit în bătaie colegii de la școală

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - apr. 19, 2019 0 781

Proces nemaiîntâlnit în instanțele din Cluj. Părinții unui elev de 6 ani, din clasa 0, au fost dați în judecată de familiile colegilor de la școală pentru comportamentul copilului, care și-ar fi bruscat de mai multe ori colegii de clasă. Tribunalul i-a amendat pe părinți cu 5000 de lei, dar aceștia au făcut apel. La doi ani distanță, procesul va continua, informează adevărul.ro.

Părinții colegilor băiatului acuzat de agresiuni au făcut 13 reclamaţii la diferite instituții pentru luarea unor măsuri împotriva copilului. Aceștia acuză comportamentul violent al băiatului . Potrivit mărturiilor părinților și profesorilor, băiatul acuzat și-a agresat de mai multe ori colegii de clasă, și-a atacat învățătoarea, iar un alt copil a ajuns în spital după ce a fost bătut de acesta și a avut nevoie de 14 zile de spitalizare.  Părinții colegilor băiatului acuzat au început un proces împotriva părinţilor acestuia, a conducerii şcolii – Colegiul Naţional „George Coşbuc” , a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Cluj. Instanţa i-a condamnat doar pe părinţi la o amendă de 5.000 de lei, dar aceștia au făcut apel și susțin că fac tot ce le stă în putință pentru ca băiatul lor să-și schimbe comportamentul. Mai mult, copilul a fost supus și unui control de specialitate, iar medicii susțin că acesta este perfect sănătos. Băiatul vizitează frecvent și un psiholog. 

Primul termen al procesului este programat zilele viitoare. 

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu