Închide

Primul unicorn în lei din IT de la Bursa de la Bucureşti: compania de software Arobs Transilvania sparge pragul de 1 mld. lei capitalizare după un raliu de 10% în doar o săptămână. Un IT-ist din Cluj, la o avere de 130 mil. euro, plus 20 mil. euro în doar o lună

EconomieTop News by Actual de Cluj - ian. 07, 2022 0 659

Pe parcurul şedinţei de tranzacţionare de vineri, 7 ianuarie 2022, compania din IT Arobs Transilvania (AROBS), care dezvoltă aplicaţii software pentru diverse ramuri economice, a spart pragul de un miliard de lei capitalizare, potrivit datelor agregate de Ziarul Financiar. Arobs devine astfel primul emitent din sectorul IT de la Bursa de la Bucureşti care atinge statusul de unicorn în lei.

La ora redactării acestei ştiri, de către Ziarul Financiar, acţiunile AROBS se tranzacţionau la 2,2 lei, plus 5,8% faţă de şedinţa precedentă, echivalentul unei valori de piaţă de puţin peste 1 mld. lei. Este pentru prima oară de la listarea din 6 decembrie 2021 când Arobs atinge această valoare. Spre comparaţie prima şedinţă de tranzacţionare a fost încheiată la 884 mil. lei.

Aşadar de la listare încoace evaluarea AROBS a urcat cu 116 mil. lei, adică 13%. În prima săptămână din 2022 acţiunile AROBS au urcat cu 10% pe tranzacţii de circa 3,5 mil. lei.

Odată cu listarea din decembrie, antreprenorul clujean Voicu Oprean a intrat în clasamentul celor mai mari deţinători de acţiuni la Bursa de la Bucureşti, cu un portofoliu de aproximativ 110 de milioane de euro. La preţurile din prezent, investiţia lui Oprean la Arobs este de circa 130 mil. euro, aşdar plus 20 mil. euro în doar o lună.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare