Închide

Primul concurs de idei la Primărie în care locul I primește un premiu în bani, distinct de contractul cu instituția pentru implementarea proiectului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 20, 2023 0 225

Un concurs de idei cu premii de 5000 de dolari a fost lansat de Primăria Cluj pentru transformarea unei străzi din oraș, artera Piezișă din campusul studențesc Hasdeu, prin artă. Inițiativa e derulată în cadrul secțiunii„Asphalt Art” afundației americane Bloomberg Philanthropies, Primăria obținând un grant de 25.000 de dolari pentru a revitaliza respectiva stradă. Artiștii se pot înscrie la acest concurs în perioada 19 septembrie – 3 octombrie cu propuneri pentru realizarea unei picturi pe asfalt care să ilustreze tema: „„Educație, cunoaștere, tineri. 2023 – anul competențelor” și se va încadra pe direcțiile europene green, digital, resilient”.

Potrivit Primăriei vor fi acordate trei premii în cadrul concursului de idei: Locul I (2500 dolari), locul II (1500 dolari), locul III (1000 dolari). Câștigătorul locului I va încheia cu municipalitatea și un contract de prestări servii în valoare de 20.000 de dolari (91.520 lei) pentru implementarea lucrării.

Este primul concurs în care locul I la concurs va fi premiat distinct, cu un premiu în bani. Până acum, la celelalte concursuri de soluții organizate de muncipalitatea clujeană pentru transformarea unor spații publice din Cluj-Napoca, locul I primea contractul de proiectare.

Strada pilot propusă pentru intervenție este strada Piezișă, o stradă intens circulată de către studenții aflați în campusul universitar adiacent dar și de către ceilalți locuitori și vizitatori ai municipiului Cluj-Napoca. Suprafața estimată pentru realizarea picturii este de aprox. 1000 mp. Zona pe care se va implementa lucrarea se desfășoară pe partea carosabilă a străzii, pornid de la intersecția cu str. Bogdan Petriceicu Hasdeu, pe o distanță de 120 m. Materialele folosite vor fi pretabile pentru condiții de exterior, cu rezistență de lungă durată. Se încurajează utilizarea materialelor cu capacitate reflectorizantă. Conceptul prezentat poate avea o componentă dinamică, prezentând imagini diferite zi/ noapte, în funcție de capacitatea reflectorizantă a materialelor.

(sursa: primariaclujnapoca.ro)

Tema picturii stradale este: „„Educație, cunoaștere, tineri. 2023 – anul competențelor” și se va încadra pe direcțiile europene green, digital, resilient”, potrivit Primăriei.

Din juriu vor face parte 7 membri (un membru desemnat din partea Comisiei de estetică urbană din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, un membru desemnat din partea Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice, un reprezentant din partea Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, un reprezentant al Centrului Cultural Clujean și 3 reprezentanți din partea echipei de implementarea a proiectului).

Persoanele interesate se pot înscrie în concurs în perioada 19 septembrie – 3 octombrie 2023, prin trimiterea planșelor și a documentației aferente, în format digital, pe adresa de e-mail registratura@primariaclujnapoca.ro. Concurenții pot fi artiști plastici individuali sau echipe şi trebuie să fie pregătite pentru condiția de contractare imediată, conform legii.

Informații suplimentare și regulamentul concursului se găsesc pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, www.primariaclujnapoca.ro, la secțiunea Comunitate/Cetățeni/Centrul de Inovare și Imaginație Civică/ Concurs de idei Asphalt Art Cluj-Napoca. 

Primăria a câștigat un grant Asphalt Art, o inițiativă Bloomberg Philanthropies prin care arta stradală este utilizată pentru a revitaliza spațiul public și pentru a întări colaborarea dintre actorii locali. Valoarea finanțării este de 25.000 de dolari. Primăria și-a asumat să susțină din bugetul propriu a proiectului cu 10.000 de dolari pentru acoperirea valorii premiilor care urmează să se acorde în cadrul concursului de idei asumat de instiruției pentru implementarea proiecutui.

vezi și: Pictură pe asfalt finanțată printr-un grant Bloomberg în Cluj-Napoca, pe strada Piezișă din campusul studențesc Hasdeu

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu