Închide

Pictură pe asfalt finanțată printr-un grant Bloomberg în Cluj-Napoca, pe strada Piezișă din campusul studențesc Hasdeu

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 03, 2023 1 619

Un grant de 25.000 de dolari a fost câștigat de Centrul de Inovare și Imaginație Civică al Primăriei (cu sprijinul Centrului Cultural Clujean și al Universității de Artă și Design) de la fundația Bloomberg Philanthropies. Proiectul Clujului implică realizarea unei picturi (artă pe asfalt) pe o stradă din oraș, mai precis pe strada Piezișă din campusul studențesc Hasdeu, arteră cu multe cluburi și viață de noapte. Consilierii locali vor discuta un proiect de hotărâre la ședința din 7 septembrie pentru a susține derularea proiectului cu 10.000 de euro, în așa fel încât se se organizeze un concurs cu premii și să se facă un eveniment inaugural, după ce pictura va fi pusă în operă.

„Obiectul proiectului este întărirea colaborării dintre actorii sociali implicați în viața comunității, prin artă. Proiectul constă în realizarea unei picturi stradale iar pentru desemnarea celui/celor care vor implementa acest proiect va fi lansat un concurs de idei. Concursul de idei va stabili niște criterii clare și o temă pe care concurenții o vor respecta în pregătirea proiectelor lor. În urma acestui concurs de idei, un juriu va decide câștigătorul ce va realiza pictura stradală. Strada pilot pentru intervenție este strada Piezișă, o strada intens circulată de către studenții aflați în campusul universitar adiacent. Totodată, în cadrul proiectului, după realizarea picturii, va fi organizat un eveniment comunitar și educativ pe strada pilot, implicând tinerii și actorii interesați din oraș”, arată Primăria, în cadrul proiectului de hotărâre aflat pe masa Consiliului Local la ședința din 7 septembrie.

 

*sursa www.primariaclujnapoca.ro – Proiect de hotărâre nr.34


Bloomberg este o companie americană de consultanță financiară, software, date și informații despre bursă. Se remarcă prin oferirea de terminale și sisteme informatice care permit utilizatorilor din întreaga lume accesul la informații economice pentru luarea deciziilor. Este  fondată de fostul primar al orașului New York, Michael Bloomberg. Orgnizația Bloomberg Philanthropies oferă granturi orașelor pe mai multe domenii – artă, educație, mediu, inovație guvernamentală și sănătate publică pentru a genera o schimbare de durată în respectivele comunități din întreaga lume.

Un comentariu

  1. Felicitari!Doamne ajuta sa fie mai multe proiecte de acest gen -din domeniile enumerate cu posibilitate de a-si manifesta harul,cunostintele,principiile de Trai mai bun si convietuire mai buna fara discriminari de nici un fel.Sa se acorde posibilitate tuturor doritorilor de afirmare in folosul colectivitatii,urbei,sa-si demonstreze pasnic spiritul, ca se poate si mai bine in Tara noastra!!!

Scrie un comentariu

Articole similare