Închide

Primarul PSD din Valea Ierii, Dorin Nap, condamnat penal, cu suspendare

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 23, 2023 0 239

Primarul PSD din comuna Valea Ierii, Dorin Nap, a fost condamnat azi la 2 ani și 9 luni de închisoare, cu suspendare, fiind acuzat de infracțiuni la regimul silvic, de pe vremea când era pădurar.

”În baza art. 396 al.2 cod procedură penală condamnă pe inculpatul N D , la următoarele pedepse: – 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tăierea fără drept de arbori din fondul forestier, prev. de art. 107 alin. (1) lit. c) şi alin. (2) lit. d) din Legea 46/2008, cu aplicarea art. 5 din Codul penal; – 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt de arbori prev. de art. 109 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) lit. d) din Legea 46/2008 cu aplicarea art. 5 din Codul penal; – 1 an şi 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, prev. de art. 321 C.pen. În temeiul art.38 al.1 cod penal constată că infracţiunile mai sus amintite sunt în concurs real şi conform art.39 lit.b cod penal aplică pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare pe care o sporeşte cu 9 luni închisoare ( o treime din celelalte pedepse aplicate) urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare. În baza art.91 cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal.”, este decizia Judecătoriei Turda, citată de turdanews.net.

El este obligat să presteze muncă în folosul comunității, pe o perioadă de 70 de zile, fie la Primăria Valea Ierii, fie la Primăria Turda. Decizia nu este definitivă și mai poate fi atacată cu apel.

Citește și:

Șoc la Valea Ierii: Primarul PSD, nou ales, e urmărit penal pentru furt de arbori. Era pădurar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare