Închide

Primarul PSD din Beliș, sub control judiciar pentru 60 de zile. Cine-i sunt complicii

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 16, 2017 0 823

Primarul comunei Mărișel, Vasile Matiș, a fost reținut pentru 24 de ore, în urma perchezițiilor dispuse de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.  Matiș este acuzat că ar fi inițiat mai multe acțiuni de furt de pădure, pe vremea când conducea Ocolul Silvic din comună.  După ce a expirat măsura de reținere, procurorii au decis ca primarul să fie cercetat sub control judiciar. Purtător de cuvânt la Judecătoria Huedin, Călin Tătar a confirmat pentru Actual de Cluj că procurorii nu au ajuns în instanță cu dosarul și că aceștia n-au cerut măsura arestului preventiv, dispunând ca primarul Matiș să fie cercetat sub control judiciar.  Prim procuroul Petru Secan a relatat la rândul său că a fost emisă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, și că această decizie poate fi atacată în termen de 48 de ore.

Sub măsura cotrolului judiciar mai sunt cercetați și tehnicianul silvic Marcel Lung și inginerul silvic Ilie Goga. Se presupune că cei doi ar fi fost complicii lui Vasile Matiș, pe vremea când acesta conducerea Ocolul Silvic din Beliș, adică în perioada 2012-2015.

Reamintim că în 14 august, mai mulți polițiști (de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Poliția Municipiului Cluj Napoca, Secția de Poliție Huedin, Serviciul Criminalistic), prin dispoziția procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, au efectuat o serie de percheziții la domiciliile celor trei persoane implicate în furturi de pădure, la sediul Ocolului Silvic dar și în alte locații din Huedin, Beliș, Poieni și Mărișel. S-au descoperit mai multe documente, bunuri și bani care au fost ridicate ca probe în dosarul penal întocmit pe numele celor trei.

Primarul PSD Vasile Matis (foto jos) a câștigat alegerile locale din Beliș în iunie, 2016. El i-a luat scaunul de primar liberalului Viorel Crainic.

Citește și

Un primar clujean din PSD e anchetat pentru infracțiuni silvice

Nici un comentariu

Scrie un comentariu