Închide

Un primar clujean din PSD e anchetat pentru infracțiuni silvice

ActualitateAdministrațieSinteză știri locale by Actual de Cluj - aug. 14, 2017 0 540

Primarul comunei Beliș, Viorel Matiș (PSD), ar fi anchetat pentru mai multe infracțiuni silvice – relatează gazetadecluj.ro. Potrivit publicației, în cursul zilei de astăzi, polițiștii ar fi efectuat percheziții la domiciuliul primarului, la sediul primăriei Beliș, dar și al sediul Ocolului Silvic.

„În prima parte a zilei, procurorii au sigilat intrările în primărie, iar în a doua parte a zilei, pe cele de la Ocolul Silvic Beliş. Au fost ridicate documente din perioada 2012 – 2015, când Viorel Matiş era şef de Ocol. Prejudiciul din dosar ar depăşi 10 miliarde de lei vechi” – relatează publicația. Potrivit surselor citate, primarul Matiș ar fi permis subordonaților săi – pe vremea când era șef de Ocol silvic – să taie în mod ilegal aproximativ 5000 de mc de lemn, din cantonul Ciurtuci.

Din informațiile publicate reise că anchetatorii ar fi descoperit în casa primarului  peste 27.000 de euro şi 20.000 de lei. Viorel Matiș nu a putut justifica proveniența acestor sume.

Fost șef de Ocol Silvic, Viorel Matiș (PSD) a câștigat alegerile pentru Primăria Beliș în iunie, 2016, luându-i locul liberalului Viorel Crainic. Nimeni nu se aștepta ca Matiș să-l învingă în alegeri pe Crainic, dat fiind faptul că acesta din urma s-a aflat în fruntea comunei Beliș timp de 3 mandate.

Vom reveni cu amănunte.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare