Închide

Tranzacţii cu terenuri de 20 de milioane de euro în Cluj-Napoca

EconomieTop News by Kristina Reştea - aug. 16, 2017 0 664

Anul trecut în Cluj-Napoca s-au vândut 369 de terenuri, în valoare de 19,8 milioane de euro, arată datele oficiale, într-o analiză realizată folosind baza de date cu tranzacţii a primăriei municipiului.

Echipa de evaluatori membri ai ANEVAR coordonată de Adrian Vascu, senior partner al companiei de consultanță Veridio, în parteneriat cu municipalitatea, au publicat recent al patrulea ghid realizat pe baza tranzacțiilor imobiliare încheiate între vânzători și cumpărători pe raza municipiului – cel aferent anului 2016.

Potrivit datelor oficiale analizate, în 2016 s-au vândut 369 de terenuri, reprezentând tranzacţii de 19,8 milioane de euro. Peste 57% din valoarea tranzacţiilor s-au realizat prin achiziţii în Borhanci, Mănăştur, Făget, Iris, Dâmbul Rotund şi Grigorescu. Cele mai numeroase tranzacţii de terenuri s-au încheiat în Iris, Borhanci şi Dâmbul Rotund.

Suprafaţa de teren tranzacţionată: în jur de 41 de hectare. Cele mai multe tranzacţii au vizat însă suprafeţe mici de terenuri: între 500 şi 1000 mp. Cele mai valoroase tranzacţii au fost încheiate pentru terenuri în suprafaţă de peste 1.000 mp. Majoritatea covârşitoare a tranzacţiilor s-au realizat fără credite bancare. Mai precis: finanţarea proprie a fost declarată ca sursă pentru peste 95% din valoarea tranzacţiilor.

Preţuri în 2016, potrivit companiei de consultanţă DARIAN:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.