Închide

Primarul Emil Boc, pus la zid de PSD-iști: să-și ceară scuze!

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 31, 2014 1 259

Deși se afala într-o vizită la Cluj Napoca, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, nu a avut acces la noua sală polivalentă pentru că primarul Emil Boc nu a dorit acest lucru. Boc nu a explicat în nici un fel gestul său de a-i respinge vizita ministrului Gabriela Szabo, iar social-democrații nu aveau cum să nu-l taxeze pentru atitudinea de care a dat dovadă, cerându-i să-și ceară public scuze.

„În capitala Ardealului, domnule Emil Boc, clujenii niciodată nu au trântit ușa în nas vreunui turist, vizitator, cu atât mai mult unei câștigătoare a șapte titluri mondiale. Faptul că ministrul Gabriela Szabo, cetățean de onoare al municipiului, este ignorată de primarul Clujului arată respectul acestuia pentru performanță și valori”, a transmis președintele PSD Cluj-Napoca, Aurelia Cristea.

Cristea i-a mai remintit lui Boc că ar trebui să lase la o parte orgoliile politice, mai ales că titlurile pentru care se luptă Clujul, de capitală a tinertului și de capitală culturală, implică o și mai mare deschidere a orașului în fațacelor dornici să-l cunoască.

„Trântitul ușii în nas în fața unui campion mondial care a îmbogățit palmaresul României cu numeroase medalii la Jocurile Olimpice, campioană mondială la atletism și apoi față de un tânăr ministru, reprezentant al noii generații de politicieni fără carnete PCR nu este specifică orașului nostru.  Niște scuze publice ar fi binevenite, având în vedere că acest tip de comportament nu este reprezentativ pentru comunitatea noastră”, a transmis Cristea.

 • author photo two

  Cosmina Fernoaga

  Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

  Un comentariu

  1. De unde concluzia ca Boc nu a lasat-o pe Szabo sa viziteze polivalenta cand Boc a zis ca Szabo nici macar nu si-a anuntat vizita si intentia de a vizita polivalenta? Gabi Szabo are aceleasi drepturi ca si orice cetatean de a vizita santierul, adica doar cu aprobarea proprietarului, pe care nu a cerut-o. Faptul ca e ministru nu ii da drepturi speciale, poate vizita fara probleme orice locatie care tine de minister, dar nu una care tine de autoritatile locale. Nu mai suntem pe vremea PCR cand orice usa se deschidea in fata unui ministru, autoritatile locale nu sunt subordonate guvernului. Stiu ca tovarasii din PSD (in frunte cu tovarasa Cristea) cred ca treburile functioneaza ca inainte de ’89 … Gabi Szabo a fost prinsa la mijloc intr-o batalie electorala a PSD-ului local cu Emil Boc.

  Scrie un comentariu