Închide

Primarul din Baciu îi acuză pe liberali că își bat joc de o investiție care a fost așteptată ani de zile

ActualitatePoliticaSocial by Actual de Cluj - mai 27, 2016 1 485

Primarul din Baciu, Florin Mureșan (PSD) a inaugurat zilele trecute o investiție în comuna sa: racordarea satului Suceagu la magistrala de apă potabilă. La eveniment au participat sătenii, dar și deputatul PSD Cornel Itu. Liberalii, care sunt și ei în plină campanie electorală – susținându-l pe candidatul lor, Cosmin Maier – au înțeles să contra-atace, denigrând nu doar așa zisul moment festiv al inaugurării, ci și investiția în sine.

Zeloși din cale afară, liberalii au înțeles că se cuvine să miștocărească o investiție așteptată ani de zile în satul Suceagu. Din partea PNL, consilierul local Ioan Bîldea – care acum patru ani era cel mai mare detractor al senatorului Alin Tișe – se plimbă astăzi mândru prin județ pentru a împărți pliantele PD-iștilor pe care îi detesta. În urmă cu patru ani, cel mai bun personaj în opinia lui Ioan Bîldea era nimeni altul decât Horea Uioreanu, omul care reușea să câștige președinția Consiliului Județean și cel care, după nici doi ani era arestat de DNA pentru fapte de corupție. Acum, tot Bîldea s-a dus la Suceagu să filmeze pentru a demonstra că cișmeaua alături de care PSD-iștii s-au fotografiat, n-ar funcționa, de fapt. Actualdecluj.ro i-a chestionat pe reprezentanții Companiei de Apă, cu privire la situație acestei investiții:

“Conducta de apă de 13 kilometri din satul Suceagu este o investiție exclusiv a primăriei din Baciu, fiind realizată din fondurile locale, de către un constructor contractat de primărie. Conducta este gândită să alimenteze cu apă Spitalul de Recuperare, școala din sat și cișmeaua publică. Constructorul ne-a comandat la finalul săptămânii trecute o cantitate de apă, undeva 13-15 metri cubi de apă, pentru a efectua probe tehnologice ale instalației, privind presiunea, etanșeitatea, etc. Noi am livrat comanda de apă, iar când s-a teminat cantitatea, apa a fost întreruptă. Că primăria a făcut inaugurare la cișmeau este responsabilitatea lor. Eu nu știu să existe un buletin de analiză a acestei ape, așa că din punctul nostru de vedere apa nu este potabilă. Procedura de preluare a respectivei conducte de către Compania de Apă Someș încă nu s-a realizat”, a explicat șeful Departamentul de comunicare al Companiei de Apă Someș, Lucian Croitoru.

Ce spune primarul din comuna Baciu

Primarul comunei Baciu, Florin Mureșan, a explicat că investiția inaugurată vizează, de fapt, o întreagă rețea, nicidecum cișmeaua simbolică de care își bat joc liberalii. Mai mult, el a sugerat că cei de la Compania de Apă ar fi reacționat, oprind apa de la cișmea, la comanda liberalilor, pentru a-i denigra lui imaginea. Mai jos aveti pe larg punctele de vedere exprimate de primarul comunei Baciu.

Manipularile si dezinformarile adversarilor se tin lant.

Iata datele factuale:

1. Am inaugurat luni racordarea Suceagului la magistrala de 13 km de apa potabila, NU o cismea. Faptul ca apa curgea liber la o sursa publica a fost un gest simbolic.
2. Magistrala a fost trasa pe cheltuiala si datorita proiectului primariei. Compania de Apa a fost convocata Vineri 26.05 pentru receptia lucrarii.
3. Sursa de alimentarre este POTABILA, asa a fost proiectata toata lucrarea. Buletinul de analize este o formalitate rapida, care poate confirma acest lucru. Dar de aici este responsabilitatea furnizorului. Noi, primaria ne-am achitat de obligatii.
4. Dimensiunea tevii asigura un debit de apa conform normativelor pentru a acoperi consumul celor 3 sate – Mera, Radaia, Suceagu.
5. Am racordat cu prioritate scoala datorita cerintelor programului de finantare. Astfel scoala poate obtine lejer aviz sanitar de functionare.
6. Datorita acestui proiect de apa, a fost posibila si constructia spitalului Polaris care creeaza cateva sute de locuri de munca si creste veniturile la bugetul comunei.
7. Daca spitalul Polaris foloseste aceasta apa, cred ca arata ca lucrarea este de calitate.
8. Primaria a comandat cismeaua atat pentru probe cat si pentru a da in functiune o sursa publica de apa potabila, la fel cum exista in orice localitate civilizata al lumii. Am facut oare rau ca am pus la dispozitie cetatenilor aceasta facilitate? Apa era cea mai mare dorinta a oamenilor din zona.
9. Compania de Apa se poate misca repede sau incet, insa ar trebui sa aprecieze ca au castigat comsumatori care le vor plati serviciile. Nu vad ce ar fi avut dansii de pierdut.
10. Constructia conductei spre Mera si racordarea consumatorilor individuali din cele 3 sate continua in urmatoarele luni. Mai e putin de asteptat, dar temeinic rezolvam si aceasta problema

La final ii intreb pe adversarii politici: De ce ati facut acest circ prin presa locala, de ce ati facut interventii la furnizor, de ce puneti bete in roate acestui proiect?

Un comentariu

Scrie un comentariu