Închide

Primarul Boc despre cazul Djokovic: „Salut decizia autorităților australiene de a spune: Stop!”

Actual de ClujActualitateSport by Actual de Cluj - ian. 06, 2022 0 491

Primarul Emil Boc a ținut să comenteze cazul tenismenului numărul 1 mondial, Novak Djokovic, căruia i s-a interzis participarea la turneul din Australia, fiind trimis în carantină de autoritățile australiene deoarece nu era vaccinat. Boc a spus la Napoca Live că deși îl admiră și este un fan al său și este conștient că participarea lui la turneu aducea doar beneficii, salută decizia autorităților australiene de a cere ca toți participanții să fie vaccinați.

„Djokovic. Cine știe tenis, știe despre caz. Este numărul 1 mondial la tenis masculin. Pentru cine nu știe cazul, ca să înțeleagă lumea. Trebuia să meargă la primul mare turneu al anului. Sunt patru pe an, din care primul în Australia. Pentru că nu s-a vaccinat, australienii au spus: Stop, nu intri în țară decât dacă te vaccinezi. El se prevala și a spus, – am o adeverință de la medici din Serbia care spun că nu am voie să mă vaccinez. Au verificat oamenii, nu au auzit nimeni în 20 de ani în viața publică tenisului că are vreo afecțiune care pune probleme. Ce vreau să spun, sunt un admirator a lui Djokovic, este un talent extraordinar și un om extrem de valoros al tenisului. Una e una și alta e alta. Eu salut decizia autorităților australiene de a spune: Stop!, indiferent despre cine este vorba pentru că așa se câștigă încrederea cetățenilor în autorități. Indiferent despre cine este vorba ai aceeași unitate de măsură. Nu pentru că este numărul 1 mondial și aduce mai mulți bani la meciurile de acolo, e extraordinar să fie văzut”, a comentat primarul cazul Novak Djokovic căruia i s-a interzis participarea la turneul din Australia, fiind trimis în carantină de autoritățile australiene deoarece nu era vaccinat.

Primarul s-a arătat convins că și autoritățile din România  vor găsi o formulă să protejeze cetățenii, cu referire la întârzierea introducerii certificatului verde la locul de muncă.

„Respect pentru ce au făcut autoritățile australiene ca să își proteje cetățenii. Îmi dau seama cât de important e principiul că nimeni nu este mai presus de lege”, a mai spus Boc.

Lui Novak Djokovic, care venise pentru a participa la Australian Open, i s-a spus miercuri că nu îndeplinește cerințele de vaccinare COVID-19. El a fost dus la o unitate de carantină din Melbourne, după ce fusese ținut la aeroportul din oraș peste noapte și i s-a spus că va fi expulzat din țară în cursul zilei de joi.
Djokovic a contestat decizia în instanță.
Președintele Serbiei a acuzat Australia de ”rele tratamente” față de Djokovic iar Tătăl tenismenului a amenințat că „Vom ieși în stradă”.
sursă foto: Novak Djokovic Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu