Închide

Boc, convins că „lista rușinii” se va îngroșa

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 18, 2021 0 402

Două companii (asocieri de firme) ar putea ajunge pe lista rușinii, spune primarul Emil Boc. Pe site-ul oficial al insituției a fost lansată o astfel de secțiune unde apar firmele care nu au respectat tremenele contractuale cu municipalitatea. În cărți sunt executații Turnului Pompierilor dar și cei ai bazei La Terenuri.

“Nu știu dacă cei de la baza La terenuri se vor încadra în termenul 10 octombrie. La Turnul Pompierilor s-a obținut o prelungire pe clauzele contractuale, dar și ei sunt la limită”, a spus primarul Emil Boc la emisiunea Ziua Live.

Șantierul bazei sportive La Terenuri din cartierul Mănăștur a fost extins până în 10 octombrie 2021 iar recent Primăria a anunțat că acesta a ajuns doar la 30%. El e gestionat de RoVerde Landscaping, OpenTrans, Electrogroup, Cris Garden și Prospect Drill, în baza unui contract de peste 5,5 milioane de euro.

În cazul Turnului Pompierilor, anul trecut s-a anunțat că Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL are ca termen 8 decembrie 2020 pentru a termina lucrările. Șantierul la Turnul Pompierilor a început în vara lui 2018 (efectiv în octombrie 2018), valoarea totală a contractului pentru acest obiectiv fiind de 10,2 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata estimată de execuție este de 26 de luni. Deci șantierul trebuia terminat în 2020.

Primarul nu a anunțat care este noul teremen opținut de constructori pentru finalziarea șantierului.

După ani şi ani. A început şantierul la Turnul Pompierilor

Primăria din Cluj și-a reglat o secțiune de transparență pe site-ul instituției unde, potrivit unui anunț al primarului Emil Boc în octombrie 2020, unde s-au postat contractele încheiate anul acesta de instituție, toate plățile efectuate de municipalitate începând cu luna iunie 2020. La aceeași secțiune s-a afișat și lista rușinii anunțată de primar, listă pe care apar firmele care au întârzieri sau cele care nu și-au respectat contractele încheiate cu Primăria Cluj-Napoca.

Pe lista rușinii,se află o singură firmă și anume Reinbrucke din Timișoara. Firma, specializată în proiectare și lucrări de arhitectură este lider a unei asocieri care a câștigat în 2018 un acord cadru cu Primăria din Cluj pentru lucrări la imobilele aflate în propritatea statului român și date în folosință municipalității, licitație de 11,7 milioane de lei. Municipalitatea anulase procedura, însă asocierea SC RHEINBRUCKE SRL – SC RONO AQUA SRL – SC ARTEHNIS SRL – SC CIVIL SPEED SRL – SC SELLM SRL a contestat decizia și a juns în posesia contractului după o decizie favorabilă a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor.

SC RHEINBRUCKE SRL  are sediul în Timişoara, a fost înființată în 1993 și se ocupă de arhitectură şi este condusă de Vasile Gurza şi Vlad Gabriel Gurza. Firma are în palmares contracte cu primăria din Timișoara. Despre celelalte firme din asociere, gazatadecluj.ro a scris că sunt din Oradea, Vîlcea sau Iași și se leagă de oameni importanți din PNL sau cu susținere în UDMR.

Vezi și:

A apărut lista rușinii cu firmele care nu respectă contractele cu Primăria promisă public de primarul Emil Boc

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare