Închide

Primăria vrea spital „verde” din bani europeni

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 05, 2017 0 564

Spitalul Clujana, singurul deținut de Primăria Cluj-Napoca, urmează să intre în era eco.

Administrația locală și-a propus să-l modernizeze printr-un proiect de 5,3 milioane de euro din fonduri europene.  Ovidiu Cîmpean, șeful Direcției de Dezvoltare Locală și management din Primărie, spune că întreaga clădire ce găzduiește spitalul urmează să fie modernizată, de la tâmplărie, la geamuri, sistem de iluninat, până la dotarea cu panouri foto-voltaice sau pompe performante de căldură.

Potrivit acestuia, proiectul de 5,3 milioane prin care se dorește creșterea eficienței energetice a spitalului, este în faza preliminară de evaluare.

Primăria a mai investit aproape 5 milioane de euro din fonduri europene pentru modernizarea ambulatoriului din cadrul spitalului. Anul trecut s-a achiziționat aparatură pentru cardiologie și s-au renovat saloanele de la Terapie Intensivă.

Din acest an Spitalul Clinic Municipal are o secţie de primiri urgenţe cu program non-stop unde s-au  angajat peste 60 de persoane.

Ovidiu Cîmpean a făcut declarații la emisiunea City Plus – Ora de administrație publică difuzată pe postul Antena 1 Transilvania.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare