Închide

Primăria vrea și Sala Sporturilor ca să-și facă infrastructură pentru evenimente de invidiat în România

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - dec. 20, 2019 0 1891

Administrația locală clujeană a cerut Ministerului Tineretului și Sportului să primească în custodie vechea sală de sport din Cluj-Napoca. Consilierii lolali au aprobat solicitarea la ultima ședință din acest an. Oficialii Primăriei spun că există promisiuni ferme pentru ca obiectivul să ajungă la anul în proprietatea orașului.

Sala Sporturilor Horia Demian datează din anii ’60 și are o capacitate de 3000 de locuri (2800 pe scaune). „Ministerul de resort nu a mai investit fonduri de ani de zile și nici nu are în plan investiții pentru a aduce obiectivul la standarde moderne”, spune viceprimarul Dan Tarcea.

„Vrem să primim această sală pentru a ne întregi infrastructura competițională și cea pentru evenimente. Deja, la ultimul capitol, sala polivalentă este solicitată la peste 90 % din capacitate. În plus, noi putem să ne ocupăm și de investițiile de care vechea sală a sporturilor are nevoie pentru a fi la fel de competitivă ca structura pe care noi o avem în proprietate. Și cu această sală în proprietatea noastră, vom avem o infrastrucutră competițională și pentru evenimente de invidiat în țară. Avem promisiuni că Ministerul Tineretului și Sportului va da curs solicitării, de aceea am și inițiat demersurile”, a explicat Tarcea.

Consilierii locali au aprobat deja preluarea sălii Horia Demian, a terenului de 6273 mp, dar și a sălii de tenis de masă și a obeliscului.

Primăria dorește obiectivul deoarece mai are și un proiect de modenizare și de reoganizare a platoului aferent Sălii Sporturilor, pe fonduri europene, fiind unul dintre proiectele care fac parte din Masterplanul pentru Someș propus de spaniolii de la Practica. Potrivit propunerii, pe platou urmează să rămână maximum 30% din parcările actuale. În rest vor apărea copăcei, o piațetă, gradene, zonă de stat și o promenadă mult mai interesantă și accesibilă spre Someș.

Detalii:

Platoul Sălii Sporturilor, eliberat de maşini. Cum ar putea arăta zona după ce Primăria va începe modernizarea

Clujul întors cu fața la apă. Ce va încerca să facă într-o primă etapă Primăria cu bani europeni din propunerea arhitecților spanioli de la Practica

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare