Închide

Ponta aruncă de la Cluj: „PNL este noul PSD. În opoziție au rămas doar Pro România și USR”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 20, 2019 0 521

Prezent la Cluj, într-0 întâlnire de final de an, cu membrii Pro România, Victor Ponta nu s-a arătat deloc afectat de dezertarea unor lideri politici din formațiunea sa. Dimpotrivă, el a ținut să menționeze că partidul său va deveni prima forță politică autentică de stânga, mai cu seamă acum, după ce USR a anunțat că vrea să se poziționeze ca partid de centru-dreapta. Ponta e de părere că PSD-ul nu mai înseamnă, oricum, nimic, de vreme ce votează în Guvern în acord cu PNL-ul. „PSD-ul este într-o mare degringoladă și a ajuns, acum, să voteze tot ceea ce nu vota înainte. Votează alături de PNL. În opoziție am mai rămas noi, pe de-o parte, parlamentarii Pro România, și USR de cealaltă parte. PSD-ul nu există ca opoziție”, a comentat Ponta.

Mai mult, președintele Pro România îi acuză pe liberali că se comportă exact cum se comportau PSD-iștii când erau la guvernare. „Nu vi se pare că PNL este noul PSD? Chiar așa se întâmplă, PNL este noul PSD. De când sunt la guvernare, liberalii n-au făcut altceva decât să-i înlocuiască pe incompetenții PSD cu incompetenții lor. În plus, acaparează oamenii PSD-ului, parlamentari, primari și ce se mai nimerește. Acum stau la guvernare împreună cu ALDE, exact cum statea și PSD-ul. ALDE n-a plecat de la Guvernare. Și veți vedea că în curând nu vor mai exista nici primari PSD, mai ales în județele conduse de liberali, cum se întâmplă în Cluj, unde avem și Primăria și Prefectura și Consiliul Județean conduse de PNL. Vă dați seama, din cei 33 de primari PSD din Cluj, câți își vor mai permite să rămână în partid, când toată administrația clujeană și Guvernul sunt PNL?”, a spus Ponta. El l-a invocat și pe europarlamentarul liberal Rareș Bogdan, care înainte de alegeri striga din toți bojocii că niciun PSD-ist nu va fi acceptat în PNL. „A trecut măcar o lună de când striga Rareș Bogdan că în PNL n-are loc niciun PSD-ist? Păi, ce ne facem acum cu toți PSD-iștii care și-au găsit deja locuri în PNL, și cu toți cei din ALDE care și ei se regăsesc în Guvernare?”, a comentat Ponta.

PRO România va avea candidaţi proprii la alegerile de anul viitor

Președintele Pro România a transmis că nu se teme să fie în opoziție și că formațiunea sa politică va avea în mod cert candidați proprii, atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare. „Avem un avantaj şi anume că suntem un partid nou şi nu avem structuri bătute în cuie, în care nu este loc pentru oameni noi. Peste 90% dintre candidaţii noştri pentru mandate de primari, consilieri locali şi judeţeni, sunt oameni care nu au mai candidat în administrație, care au idei și care pot veni cu un proiect pentru comunitățile lor. Nu spun că vom câștiga din prima, sau că toți oamenii noștri vor câștiga, dar vreau să investim în acești oameni, astfel încât ei să pătrunde în consilii locale, în consilii județene, în primării. Din aceste poziții se vor putea lupta, în următorii patru ani, pentru a deveni cunoscuţi. În felul acesta, din 2024 candidații noștri vor avea șanse și mai mari în alegeri”, a spus Ponta.

La întâlnirea cu Victor Ponta, Ioan Rus și Corina Crețu, au fost prezenți peste 250 de membri din regiune.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.