Închide

Primăria s-a șmecherit. Vrea taxă specială pe turist pentru a promova orașul

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 27, 2018 0 754

Cluj-Napoca a fost vizitat anul trecut de peste 470.727 de persoane, au arătat datele de la Institutul Național de Statistică, un record pentru oraș, creșterea fiind de 100.000 de turiști, față de 2016.

Statistica INS ia în calcul numărul de turiști cazați cel puțin o noapte în unități turistice omologate. În 2018 se vorbește tot de o creștere a numărului de turiști, trendul fiind accendent de câțiva ani încoace.

În acest context, Primăria Cluj vrea să facă bani de pe seama notorietății orașului dintr-o taxă specială pe turist pe care dorește să o folosească pentru promovarea Clujului.

Concret, administrația vrea să introducă un tarif de 5 lei/persoană/noapte cazare. Taxa s-ar plati lunar de către hotelieri într-un cont separat al Direcției de Taxe și Impozite Locale iar Primăria se angajează să utilizeze banii pentru activități de promovare a Clujului.

 

 

 

 

 

 

 

foto: primaria Cluj

Propunerea de instituire a taxei de promovare a turismului în Cluj-Napoca a fost lansată de Primărie în consultare publică în intervalul 26 octombrie – 9 noiembrie, perioadă în care toți cei interesați pot face comentarii sau propuneri cu privire la inițiativă.

Taxa urmează să intre în vigoare din 2019.

Dacă se iau în calcul datele INS pe 2017, cu noua taxă, Primăria Cluj ar avea pe mână, anual, o sumă de peste 2,1 milioane lei.

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.