Închide

Lot nou de treceri de pietoni propuse pentru suprailuminare

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 27, 2018 0 642

Alte 40 de treceri de pietoni din Cluj-Napoca urmează să fie suprailuminate în perioada următoare. Pentru 2018, Primăria și-a asumat deja să monteze tehnologie LED în zona a 20 de treceri de pietoni din oraș.  În total, intenția administrației este de a suprailumina 140 de treceri de pietoni din oraș, după o propunere de creștere a siguranței pietonilor venită în cadrul procesului de bugetare participativă inițiat în premieră în Celuj-Napoca.

Consilierii locali urmează să discute un proiect de hotărâre la ședința ordinară din 1 noiembrie prin care urmează să fie aprobați indicatorii tehnico-economici ai investiției de suprailuminare a 40 de treceri de pietoni din Cluj-Napoca. Investiția totală este de peste 865.000 de lei. Amenajarea celor 40 de treceri de pietoni va dura 17 săptămâni, potrivit devizului investiției comandat de Direcția Tehnică.

„Obiectivul prezentei investiții este creșterea nivelului iluminatului public din preajma trecerilor de pietoni pentru creșterea siguranței cetățenilor angajați în traversarea străzii, creșterea nivelului de siguranță a circulației rutiere, creșterea siguranței în exploatarea prin folosirea sistemului de telegestiune și creșterea eficienței energetice prin utilizarea de senzori și în mod experimental a panourilor fotovoltaice pentru una dintre trecerile de pietoni propuse. Pe fiecare parte a trecerilor de pietoni studiate se va monta câte un stâlp echipat cu aparat de iluminat cu distribuția asimetrică a fluzului luminos. Stâlpii se vor monta înaintea trecerii de pietoni din direcția de deplasare a traficului, iar aparatele de iluminat se vor orienta înspre pieronii aflați pe trecere pentru obținerea unui contract pozitiv între fundalul întunecat și pieton. În cazul în care situația din teren o va permite se vor utiliza stâlpii existenți”, arată Direcția Tehnică a Primăriei anul acesta când a propus suprailuminarea a 20 de treceri de pietoni.

Noua listă a trecererilor de pietoni care urmează să fie suprailuminate:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primăria și-a asumat să suprailumineze un număr de 140 de treceri de pietoni din Cluj-Napoca, după un proiect propus în cadrul procesului de bugetare participativă în 2017 de către clujeni. Anul trecut a suprailuminat experimental o primă trecere de pietoni din cartierul Grigorescu. În 2018 și-a asumat deja alte 20.

Adică:

str. Lumii în dreptul Hotelului Golden Tulip

str Lunii intersecție cu E. Ionesco

str. Peana intersecție cu Primăverii

str. Câmpului în fața la Kaufland

B-dul 1 Decembrie în dreprulul Podului metalic

str. Pasteu la intersecție cu Viilor

pod Locomotivei la autogara Beta

str. Dâmboviței intersecție cu str Tribun Vlăduțiu

Calea Turzii mai jos de Bună Ziua

str. Brâncuși intersecție cu A. Sever

str. Bucium stație CTP

Primăverii strație CTP Sirena

str. Liviu Rebreanu intersecție cu Albac

str Albac cu Piața Hermes

str. Mamaia pod Elisabeta

str. Fântânele intersecție cu Petuniei

str. Mirăslău în față la Profi

str. Bugeci în dreptul nr. 4

str. Bucegi în dreptul nr. 9

str. Bucegi în dreptul nr. 12

Nici un comentariu

Scrie un comentariu