Închide

Primăria plătește 2 milioane de euro despăgubiri pentru parcul pus pe teren privat în cartierul primarului

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - dec. 23, 2019 1 980

Parcul de 1 hectar din cartierul Zorilor în care locuiește și primarul Emil Boc va presupune o investiție de amenajare de peste 3,6 milioane de euro ( 17,2 milioane lei) . Din această sumă, Primăria va plăti 2 milioane de euro pentru exproprierea/despăgubirea oroprietarului terenului, omul de afaceri Vasile (Sile) Pușcaș.

Consilierii locali au fost chemați în ajun de Crăciun la o ședință extraordinară ca să aprobe, printre altele, și studiul de fezabilitate pentru amenajarea parcului de 1 hectar din cartierul Zorilor. Proiectanții de la Arhi Box au estimat investiția la peste 3,6 milioane de euro ( 17,2 milioane lei). Din această sumă, 2 milioane de euro (peste 9,2 milioane lei) vor merge pe despăgubiri către proprietarul terenului, omul de afaceri Vasile Pușcaș, cel care controlează firma de salubritate Florisal dar și cel care a dezvoltat la Cluj mai multe proiecte imobiliare.

Amenajarea efectivă a parcului a fost estimată la 9 luni de zile. După aprobarea indicatorilor tehinco-economici, municipalitatea urmează să organizeze licitația de proiectare și execuție pentru realizarea parcului Zorilor.

Parcul propus în Zorilor nu are accepțiunea adevărată de parc, nici măcar de grădină publică, dar va fi o zonă verde de relaxare pentru locuitorii din respectivul cartier. Filmulețul privind simularea mobilării zonei verzi făcut de cei de la Arhi Box a fost deja prezentat în Comisia de Urbanism a Primăriei și postat pe Facebook de primarul Emil Boc.

 

Un comentariu

  1. dupa aprobare SF trebuie probat PUZ-ul, dupa se va face expropierea ( atunci se va calcula exact cat costa terenul) si numai dupa ce se expropriaza se poate face licitatia pentru proiectare si executie parc Zorilor. Conform legii spatiilor verzi, parcul are o suprafata de minim 1ha, deci parcul din Zorilor poate intra in aceasta categorie.

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare