Închide

Cum se văd munții Făgăraș de lângă Cluj. ”Cât de valoros poate fi pentru un clujean să poată vedea măreţia celor mai înalţi munţi ai României de la nici 20 de minute de centrul oraşului”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 23, 2019 0 3147

Andrei Pletea e tehnician meteorolog la stația meteo de pe muntele Vlădeasa, din Cluj – și a reușit să surprindă, într-o fotografie, munții APuseni, cale de sute de kilometri distanță.

Pletea relatează: ”ieri (în 18 decembrie-n.red.) am coborât de pe Vlădeasa. În drum spre Sălicea, satul de lângă Cluj-Napoca în care locuiesc eu, m-a străfulgerat un gând: „Oare nu se văd Făgăraşii de pe Vârful Măgurii? S-ar putea, fiindcă la altitudini mari a bătut foarte tare vântul în ultimele zile, curăţându-se astfel atmosfera. În plus, o scurtă drumeţie pe frumoasele dealuri din Sălicea e întotdeauna binevenită!”. Aşa că nu am mai stat pe gânduri. Am ieşit din drumul principal, am parcat maşina şi am luat cu asalt povârnişul celui mai frumos vârf de deal din împrejurimile Clujului: Măgura Sălicii. Ei şi iată că s-a meritat! Imaginaţi-vă doar cât de valoros poate fi pentru un clujean să poată vedea măreţia celor mai înalţi munţi ai României de la nici 20 de minute de centrul oraşului. Ceea ce e şi mai spectaculos, este faptul că unghiul este extrem de interesant, fiindcă nu se văd doar Făgăraşii, ci şi Cheile Turzii! Cum ar fi să te poţi uita la cele mai spectaculoase chei din Transilvania şi totodată să vezi şi cei mai înalţi munţi din România prin deschizătura acestora? Ei bine, acest lucru este posibil de vreo două sau trei ori pe an, de pe Vârful Măgura Sălicii! Făgăraşul şi Cheile Turzii într-un singur cadru! Şi evident, Făgăraşul vine la pachet cu Vârful Moldoveanu, care se vede şi el foarte bine, undeva la dreapta cheilor. A meritat pe deplin fuga pe Măgura Sălicii. Ce frumoasă poate fi Ţara asta!”.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu