Închide

Primăria mai cumpără teren și o clădire pe Cetățuie. Pentru teatrul de vară

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 13, 2016 0 900

Administrația locală clujeană mai intenționează să cumpere o clădire monument aflată în proprietatea Unita Turism (BT Leansing) pe Dealul Cetățuia, scoasă la vânzare și pentru care Ministerul Culturii și-a declinat dreptul de preempțiune. În chiar ultima ședință a Consiliul Local în mandatul 2012-2016, programată în 16 iunie, consilierii locali vor discuta un proiect de hotărâre prin care primăria acceptă să-și exercite dreptul de preemțiune și să cumpere clădirea cu parter și un etaj și terenul de 500 de mp care o deservește.

 

BT Leasing a anunțat primăria în 3 mai anul acesta că intenționează să vândă o altă clădire monument de pe Dealul Cetățioa. Este vorba despre Pavilion nr. 1 (parter cu o cameră și o suprafață de 158 mp) deservit de un teren de 500 de mp, situat pe strada Călărași nr. 1 (strada Cetățenii în extrasul CF). În 11 mai, Ministerul Culturii a anunțat primăria că nu își exercită dreptul de preemțiune pentru a cumpăra clădirea monument scoasă la vânzare.

Prețul de vânzare propus de BT Leasing este de 100.000 de euro, cu mențiunea făcută de aceștia că renovarea spațiului presupene o investiție de 350.000 de euro.

Cu oferta pe masă, Direcția de Patrimoniu a primăria a cerut un punct de vedere de la Direcția de Urbanism și de la Biroul de Strategii și dezvoltare locală. Direcția de urbanism a comunicat că imobilul scos la vânzare cu terenul aferent poate fi cumpărat pentru a servi ca dotare complementară pentru viitorul teatru de vară pe care primăria a anunțat că îl va amenaja pe dealul Cetățuia. Cu menționea că în schițele prezentate nu se evidențiază terenul de 500 de mp. În schimb, serviciul de strategii și dezvoltare locală al primăriei n-a oferit niciun punct de vedere. Direcția de Patrimoniu a primăriei recomandă achiziția imobilului (clădire și teren).

Consilierii locali vor discuta la ultima ședință din mandatul 2012-2016 programată în 16 iunie un proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului de preempțiune și implicit cumpărarea noii clădiri. Dacă se aprobă proiectului, comisia de negociere a primărie va iniția formalitățile legale cu BT Leasing pentru perfectarea și negocierea achiziției.

schita teren teatru de vara (portocaliu) și imobilul cladire si teren pentru care se dorește exercitarea dreptului de preemțiune (cu verde), sursa primariaclujnapoca.ro

schita teren teatru de vara (portocaliu) și imobilul cladire si teren pentru care se dorește exercitarea dreptului de preemțiune (cu verde), sursa primariaclujnapoca.ro

 

 

sursa: primariaclujnapoca.ro

sursa: primariaclujnapoca.roDeja

Deja primăria a mai cumpărat o clădire monument pe Cetățuie, pavilionul de deasupra scărilor, tot prin exercitarea dreptului de preemțiune, suma plătită fiind de 20.000 euro. Primăria a mai intenționat să cumpere și o a doua clădire, la care a renunțat (în favoarea unui consulat) după ce Unita Turism (și BT Leasing, celor cărora li s-au ipotecat proprietățile de pe Dealul Cetățuia) a acceptat să vândă primăriei un teren de 1 hectar pe Cetățuie (cu 100.000 de euro) pentru amenajarea unui teatru de vară pe dealul de belvedere al orașului.

Tic-tac, tic-tac. Se salvează Cetățuia. Primăria cumpără săptămâna viitoare 1 ha cu panoramă spre oraș

Anul acesta, primăria a anunțat că va lansa un concurs de soluții pentru amenajarea viitorului teatru de vară de pe Cetățui, dar și a porticului de deasupra scărilor care urcă spre Cetățuie. Deocamdată el nu a fost lansat.

DETALII AICI:

A venit și anul Cetățuii: în 2016 se lansează concursul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.