Închide

Primăria Florești își dorește un parc industrial pe modelul Tetarom. Primarul Pivariu: Avem discuții avansate pentru crearea și conturarea unui PUZ, corelat cu Centura Metropolitană pentru crearea unui parc logistic

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - oct. 21, 2022 0 134

Primăria Florești are discuții cu mai multe societăți private, în vederea edificării unui parc industrial/logistic în cea mai mare comună din țară, a aratat primarul Bogan Pivariu. Potrivit oficialului, deși  încasările în ceea ce privește taxele colectate pentru autorizațiile de construire au scăzut cu aproximativ 50% în utlimul an, bugetul general al comunei a crescut, avânt în vedere investițiile pe care comuna a reușit să le atargă, invers față de unda de trafic, înspre comuna Gilău, în Vestul localității unde se conturea o zonă pentru industria nepoluantă.

„Comuna Florești a avut venituri totale la buget în ultimul an de 79,15 milioane de lei, cu aproape 7 milioane mai mult față de anul 2020. Asta înseamnă o creștere a locurilor de muncă, înseamnă investitori mai mulți care au venit aici, oameni care și-au făcut domiciliul stabil în Florești. Trebuie precizat că încasările în ceea ce privește taxele colectate pentru autorizațiile de construire au scăzut cu aproximativ 50% în utlimul an, și totuși bugetul general a crescut. Cei mai importanți sunt investitorii pe care am reușit să-i aducem aici, și încă sunt discuții cu mult mai mulți pentru a-și reloca sau deschide un nou punct de lucru în această zonă. Discuțiile sunt chiar destul de avansate pentru crearea și conturarea unui PUZ care să determine crearea uni parc logistic, cu toate dotările și facilitățile necesare. Sunt și în concordanță și cu cei de la CNAIR, cu cei care se ocupă de gestionarea Centurii Metropolitane, pentru a veni cu un proiect integrat. De asemenea, este foarte important de spus că majoritatea locurilor de muncă pe care le-am atras în Florești sunt invers față de unda de trafic, adică înspre comuna Gilău, în Vestul localității noastre unde ne dorim să conturăm o zonă de industrie nepoluantă”, a spus primarul Bogdan Pivariu, la Ziua Live.

sursa foto: Primaria Floresti/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu